Advent u Krakowu – Rudnik soli Wieliczka & Budimpešta

7.12.- 10.12.2023.Prijavite se

Krakow je nekoć bio glavni grad Poljske. Grad koji je s jedne strane bogat povijesnim spomenicima i kulturnim znamenitostima, a s druge strane zabavom, romantično uređenim kafićima i restoranima. Grad koji spaja tradicionalno i suvremeno. Grad koji odiše energijom i mladošću. Prekrasni i prelijepi parkovi u centru grada ispunjeni su mladim ljudima i pozitivnom energijom.

Tijekom Adventa trg Rynek Główny obiluje mnoštvom aktivnosti, uličnih zabavljača i predstava. Na brojnim štandovima mogu se kupiti  tradicionalni božićni darovi i slastice, te kušati razni specijaliteti i neizostavno kuhano vino.

Rudnik soli Wieliczka jedan je od najvrjednijih materijalnih i duhovnih spomenika u Poljskoj koji je uvršten u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. Neke od najpoznatijih atrakcija u rudniku su tako brojne crkve, od kojih je najljepša, ujedno i najveća podzemna crkva na svijetu – Crkva sv. Kinge koje su rudari isklesali iz žive kamene soli.

First minute cijena aranžmana po osobi: 159 EUR (1.197,99 kn)

Cijena aranžmana po osobi: 175 EUR (1.318,54 kn)

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • voditelja putovanja
 • obilaske prema programu
 • smještaj u Hotelu City SM Business & SPA 3* u Krakowu na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi https://www.hotelcity.pl/en/ 
 • razgled Krakowa i Budimpešte u pratnji vodiča 
 • osiguranje od odgovornosti, osiguranje jamčevine i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 40 EUR (301,38 kn) po osobi  
 • izlet u rudnik soli Wieliczka (prijevoz, ulaznice i vodič) 35 EUR (263,71 kn) po osobi  
 • dodatno putno zdravstveno osiguranje
 • troškove osobnih narudžbi
 • ulaznice za kulturno – povijesne spomenike i muzeje

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA :

FM – 159 EUR (1.197,99 kn)– redovna cijena 175 EUR (1.318,54 kn)

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Sv.I.Krstitelja 35, Darda 31326

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 07-12

Opis: Advent u Krakowu, ime i prezime

1

1. dan, 7.12.2023., četvrtak

Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 21:30 sati, iz Belog Manastira (Ina pumpa) u 22:15 sati. Vožnja autobusom kroz Mađarsku i središnju Slovačku ka Poljskoj uz usputne odmore.

2

2. dan, 8.12.2023., petak

U prijepodnevnim satima dolazak u Krakow,  grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji vodiča: Trg Glavne tržnice (jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi), utvrda Barbican, toranj i crkva Sv. Djevice Marije (poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata), Palača Krzystofory (danas povijesni muzej sa stalnim postavom), crkva Svete Ane (poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od  najljepših baroknih grobova u svijetu), Jagelonsko sveučilište, Florijanska vrata, Dvorac Wawel s utvrdama, Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava (središnje svetište u Poljskoj). Odlazak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe.  Prema želji grupe, odlazak javnim prijevozom do poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u restorane, pivnice i kavane. Noćenje.

3

3. dan, 9.12.2023., subota

Nakon doručka fakultativno predlažemo poludnevni izlet autobusom u rudnik soli Wieliczka (uz doplatu). Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke  sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija.  Za putnike koji ostaju u Krakowu, slobodno vrijeme za shopping, samostalno istraživanje grada. Slobodno vrijeme za  uživanje u prekrasnom božićnom sajmu na trgu Rynek Główny, najvećem gradskom trgu u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom Bazilikom Djevice Marije.  Tijekom Adventa ovaj trg ima čarobnu atmosferu, a na mnogobrojnim štandovima možete kupiti sve tradicionalne božićne darove i slastice, te kušati različite specijalitete kao i neizostavno kuhano vino u različitim varijantama. Povratak u hotel. Noćenje.

4

4. dan, 10.12.2023., nedjelja

Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz središnju Slovačku u smjeru Budimpešte. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Kraći panoramski razgled Pešte: Andrassy Avenija, zgrada Opere,  Trg Heroja, Bazilika Sv. Stjepana…. Šetnja poznatom Vaci ulicom, glavnom shopping ulicom s brojnim dućanima, suvenirnicama i kafićima. Kraći posjet najvećem božićnom sajmu u Budimpešti na glavnom gradskom trgu – Vörösmarty Tér. Uživajte u čarobnoj predbožićnoj atmosferi, tradicionalnim slasticama i kuhanom vinu. Nastavak puta prema Hrvatskoj uz dolazak u vrlo kasnim noćnim satima.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 35 osoba.

Prije uplate obavezno je izvršiti prijavu putem kontakt forme (gumb “Prijavite se” uz datum putovanja), u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 0911550549.

Rok za uplatu rezervacije je 5 dana od datuma prijave uključujući vikende.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Iznos rezervacije za ovo putovanje: 48,00 € (361.66 kn)

Rezervacija sjedala za ovo putovanje nije moguća.

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika rezervacija je nepovratna. Ukoliko agencija otkaže putovanje, cjelokupan iznos bit će vraćen na Vaš IBAN.

Agencija  može otkazati paket aranžman 7 dana prije polaska i o tome obavijestiti putnika te će u tom slučaju putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 40.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete. Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Arriva.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating