Temišvar i Szeged- Adventski vikend

Temišvar (izvorno Timișoara) prvi je grad s električnim osvjetljenjem u Europi.  Nalazi se u Rumunjskoj, a ima preko 330 000 stanovnika. Najveći je grad čitavog Banata, smješten na rijeci Begej. Hrvatski naziv za grad Temišvar blizak je i duguje podrijetlo mađarskom nazivu Temesvár (mađ. Temes je Tamiš, vár je tvrđava). Po veličini je četvrti grad u Rumunjskoj i kulturni je, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunjske. Grad je okružen obrađenom zemljom i jedan je od najrazvijenijh i najindustrijaliziranijih gradova u Rumunjskoj. Neke je zgrade u ovom gradu projektirao i slavni Gustave Eiffel.

Szeged je nakon Budimpešte i Debrecina, po broju stanovnika treći grad u Mađarskoj. Pokrajinsko je središte jugoistočne Mađarske i sjedište Čongradske županije. Grad poznat po uzgoju i korištenju paprike, a najpoznatije jelo iz Segedina je sekelji-gulaš. Zauzima površinu od oko 280 km² i naseljava ga oko 162.000 stanovnika. S obzirom da se nalazi u središnjem dijelu Panonske nizine, bogat je vodom i poznat je po velikom broju sunčanih dana u godini.

First minute cijena aranžmana po osobi: 94 € (708.24 kn)

Redovna cijena aranžmana po osobi: 124,00 € (934.28 kn)

First minute cijena vrijedi za uplate rezervacije (24,00 €) do 10.10.2023.

Mogućnost plaćanja na 3 rate:

 1. rata – 24,00 € (uplata do 30.9.)
 2. rata – 35,00 € (uplata do 31.10.)
 3. rata – 35,00 € (uplata do 30.11.)

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Obilaske prema programu
 • Voditelja putovanja
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu Timisoara 4* u centru Temišvara – web stranica hotela
 • Troškove organizacije
 • Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Nadoplatu za jednokrevetnu sobu – 34 € (256.17 kn) 
 • Boravišnu taksu – 1,5 € po osobi po danu – nadoplata na licu mjesta
 • Ulaznice za kulturno – povijesne spomenike
 • Osobne troškove

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja: 

FM – 94,00 € (708.24kn) – redovna cijena 124,00 € (934.28 kn)

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Sv.I.Krstitelja 35, Darda 31326

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 09-12

Opis: Advent Temišvar i Szeged, ime i prezime

1

Subota, 9.12.2023.

Polazak autobusa iz Osijeka u 04:00 s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Vukovaru. Ugodna vožnja turističkim autobusom preko Novog Sada i Zrenjanina do Rumunjske uz povremene pauze zbog graničnih formalnosti i odmora. Po dolasku slijedi obilazak grada uz stručno vodstvo: Trg pobjede, Opera, Nacionalno kazalište, Kip vučice koja doji Romula i Rema, Rumunjska saborna crkva, Trg slobode, Gradska vijećnica, Trg jedinstva, Katedrala… Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe i posjet Božićnom sajmu. Na božićnom sajmu pronaći ćete tradicionalne božićne ukrase, suvenire, rukotvorine te moći probati tradicionalne delicije. Zainteresiranima za shopping preporučujemo odlazak u veliki trgovački centar Iulius mall. Smještaj u hotel ****. Noćenje. 

2

Nedjelja, 10.12.2023.

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i nastavak vožnje prema Szegedu. Po broju stanovnika treći grad u Mađarskoj nudi neočekivano svakome tko ga prvi put posjećuje. Obilazak uz stručno vodstvo prema programu: Trg Dugonić, Rektorat sveučilišta, Crna kuća, Trg mučenika, Katedralni trg sa zavjetnom crkvom, Palača kulture… Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za individualne programePosjetite trgovačke centre Arkad, Szeged Plaza… Polazak prema Osijeku oko 17:30 sati. Povratak je rutom: Szeged – Baja – Mohacs – Duboševica – Osijek. Dolazak u Osijek u večernjim satima. 

*** Putnici mogu ući u autobus u Vukovaru, ali Vukovar nije mjesto iskrcaja putnika.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Prije uplate obavezno je izvršiti prijavu putem kontakt forme (gumb “Prijavite se” uz datum putovanja), u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 0911550549.

Rok za uplatu rezervacije je 5 dana od datuma prijave uključujući vikende.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Iznos rezervacije za ovo putovanje: 24,00 € (180.83 kn)

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika rezervacija je nepovratna. Ukoliko agencija otkaže putovanje, cjelokupan iznos bit će vraćen na Vaš IBAN.

Agencija  može otkazati paket aranžman 7 dana prije polaska i o tome obavijestiti putnika te će u tom slučaju putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 40.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 6,00 EUR po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata… Putnici koji su prijavljeni zajedno sjede zajedno u autobusu.

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete. Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu.