Atena

30.9. - 3.10.2021.Prijavite se

Atena iz Osijeka

Glavni grad Grčke, Atena, naziva se kolijevkom zapadne civilizacije i jedan je od najstarijih gradova na svijetu s poviješću dužom od 3.400 godina. Grad je ime dobio po božici iz grčke mitologije, Ateni, koja je građanima darovala stablo masline te im omogućila trgovanje uljem, drvima i hranom. Danas je Atena velik i moderan grad s nešto manje od 700 000 stanovnika. Osim zadivljujućih drevnih znamenitosti i ukusnoj hrani, gostoljubivost je posebna točko koja privlači brojne posjetitelje. Vrijeme je da se prepustite grčkoj atmosferi i otkrijete najvažnije kulturne i povijesne atrakcije kao što je Akropola s koje se pruža zadivljujući pogled na grad!

Cijena aranžmana na bazi 45 osoba: 1.350,00 kn 

Mogućnosti plaćanja: internet bankarstvo, opća uplatnica. 

1.dan, 30.9.2021., četvrtak | POLAZAK

Polazak autobusa u poslijepodnevnim satima (oko 15 sati) s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14, Osijek. Ulazak putnika u Vinkovcima (za minimalno 10 prijavljenih putnika) i Vukovaru. Točno mjesto i vrijeme polaska šaljemo na e-mail najkasnije 2 dana prije polaska. Ugodna vožnja turističkim autobusom preko Srbije, Makedonije i Grčke uz pauze za odmor i granične formalnosti. 

2. dan, 1.10.2021.., petak | OSIJEK – ATENA 

Dolazak u Atenu. Odlazak s vodičem u šetnju gradom: Trg Omonia, ulica Stadiou, Trg Syntagma, Ulice Ermou, Plaka, Monastiraki… Slobodno vrijeme za istraživanje grada i vlastite sadržaje… Svakako kušajte čuvene grčke musake, gyros pitu ili souvlaki, a ne treba zaobići niti tradicionalna pića, rakiju Uzo ili Metaxu. Okupljanje grupe i smještaj u hotel. Noćenje. 

3. dan, 2.10.2021., subota | ATENA 

Doručak u hotelu. Nastavak razgleda grada autobusom i pješke uz vodiča: trgovi Omonia i Syntagma – glavni gradski trgovi grčke prijestolnice, parlament, klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou, „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896. god., atenska akropola – jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu… Slobodno poslijepodne za osobne programe. Preporučamo shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki. Noćenje. 

4. dan, 3.10.2021., nedjelja | ATENA – OSIJEK 

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Osijeku uz mogućnost usputnog zauzavljanje na Etno imanju Apostolović u Leskovcu (mogućnost fakultativne večere). Vrijeme zadržavanja cca 1,5 h. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak u ranim jutarnjim satima (ponedjeljak 4.10.). 

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba. 

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail. 

Prije uplate obavezno je izvršiti prijavu putem kontakt forme (gumb “Prijavite se” uz datum putovanja), u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 0911550549. 

Nakon što smo Vam potvrdili da imamo slobodnih mjesta i zabilježili Vas na popis putnika, u roku od 5 dana potrebno je uplatiti rezervaciju u iznosu od 300 kn.

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika rezervacija je nepovratna. 

Ukoliko agencija otkaže putovanje, cjelokupan iznos bit će vraćen na Vaš IBAN. 

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete. 

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). 

Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati. Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata… 

Putnici koji su prijavljeni zajedno sjede zajedno u autobusu. 

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju. Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. 

Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska. 

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja. 

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji. 

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. 

Putnik je dužan informirati se o valuti zemalja kroz koje prolazi i valuti konačne destinacije te unaprijed biti pripremljen odgovarajućom valutom. 

Agencija ne odgovara za rad mjenjačnica/promjenu novca putnika. 

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. 

Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete. Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena. 

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu