Izlet u Beč i izložba „Caravaggio i Bernini“

16.11.2019.Prijavite se

Beč je grad s 1,6 milijuna stanovnika koji leži na obalama Dunava. Naziva se pravom europskom kulturnom prijestolnicom zbog nekadašnjeg sjedišta moćnog Habsburškog carstva. Najveći dio bečkih znamenitosti nalazi se u središtu grada oko Ringa. Trg ispred Vijećnice najpoznatiji je po tradicionalnom Božićnom sajmu, Christkindlmarktu, a posjeti ga nekoliko milijuna posjetitelja. Na Božićnom sajmu nalaze se štandovi s originalnim darovima poput ručno ukrašenih staklenih kuglica ili šalica, razne delicije i kuhano vino ili punč. Dvije najreprezentativnije građevine uz Ring su Parlament, iz čije je arhitekture vidljiva inspiracija starogrčkim hramovima, te carska palača Hofburg. Glavni gradski simbol je gotička katedrala sv. Stjepana. Kao pravi carski grad, Beč ima i brojne dvorce, od kojih su najpoznatiji Belvedere sa svojim vrtovima, te Schönbrunn, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Bečki Muzej povijesti umjetnosti novu sezonu otvara izložbom ‘Caravaggio & Bernini’, koja je najavljena kao prava poslastica za sve ljubitelje barokne umjetnosti, po prvi puta na istome mjestu predstavljajući slikara Michelangela Merisija da Caravaggia i kipara Giana Lorenza Berninija.

Caravaggio, nazvan po svojem rodnom mjestu u blizini Milana, jedno je od najvećih imena svjetskog baroka.  Radio je u Rimu, Napulju, na Malti i Siciliji između 1593. i 1610. godine. Bio je začetnik baroknog slikarstva i prvi pravi slikar ovog pravca. Još za njegova života smatrali su ga tajanstvenom, začuđujućom, buntovnom i opasnom osobom. Njegova novina bio je radikalan naturalizam koji je kombinirao s pažljivim psihološkim zapažanjima i dramatičnim, skoro teatralnim pristupom „chiaroscuro“ – uporabom svjetla i sjene. Za života izrazito slavan i utjecajan, Caravaggio je skoro bio potpuno zaboravljen stoljećima nakon smrti. Tek je u 20-tom stoljeću prepoznat njegov utjecaj na razvoj zapadne umjetnosti.

Bernini je bio talijanski kipar, graditelj i slikar, glavni predstavnik baroka u Rimu i jedan od najznačajnijih baroknih umjetnika uopće. Rana Berninijeva djela bila su nadahnuta helenističkim skulpturama, i mitologija je čest motiv njegovih radova s početka 17. stoljeća.  Među značajnijim Berninijevim djelima nalaze se Fontana četiriju rijeka, izgrađena na jednom od najljepših rimskih trgova – Piazza Navona, kolonada na Trgu sv. Petra te kipovi Ekstaza sv. Terezije, Apolon i Dafne.

Cijena aranžmana po osobi: 250,00 kn

 

Cijena aranžmana sadrži:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • usluge stručnog vodiča i razgled prema programu
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
  • troškove organizacije putovanja

 

Cijena aranžmana ne sadrži:

  • dodatno putno zdravstveno osiguranje
  • troškove osobnih narudžbi
  • ulaznicu za izložbu „Caravaggio i Bernini“ – 21 € po osobi

(Cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama.)

 

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

 

GOTOVINA – u poslovnici 250,00 kn

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – kao i za gotovinsko plaćanje – 250,00 kn. Mogućnost plaćanja na 2 rate.

 

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 16-11

Opis: Beč izložba, ime i prezime putnika

 

 

1

16.11.2019., subota | OSIJEK – BEČ - OSIJEK

Polazak autobusa iz Osijeka u vrlo ranim jutarnjim satima (oko 1:30h) s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Belom Manastiru.

Ugodna vožnja kroz Mađarsku i Austriju do Beča uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Po dolasku slijedi panoramski razgled grada – Opera, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska vijećnica… Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: Trg Marije Terezije, Hofburg, Stephansplatz, Katedrala, Kärtner Strasse, Albertina, Opera… Slobodno vrijeme za ručak, kavu i kolače u slavnim bečkim kavanama i slastičarnicama. Za putnike koje se odluče za posjet izložbi „Caravaggio i Bernini“ slijedi zajednički odlazak na izložbu. S obzirom da ove godine advent u Beču počinje već 16.studenog, tokom slobodnog vremena moći ćete posjetiti Božićni sajam ispred Hofburga i Gradske vijećnice. Polazak prema Osijeku u poslijepodnevnim satima po dogovoru s grupom i vodičem (oko 17:30h). Vožnja uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u kasnim večernjim satima.

*Napomena: najkasnije 2 dana prije putovanja šaljemo završnu obavijest u kojoj će pisati točan termin polaska.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete putem kontakt forme, u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od 150 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika.

U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži).

Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Putnik je dužan informirati se o valuti zemalja kroz koje prolazi i valuti konačne destinacije te unaprijed biti pripremljen odgovarajućom valutom. Agencija ne odgovara za rad mjenjačnica/promjenu novca putnika.

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete. Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating