Biseri Balatona – Keszthely – Tapolca – Tihany

Poštovani!
Zahvaljujemo na interesu za putovanje. Trenutno su nam sva mjesta popunjena. Ukoliko se mjesta oslobode rado ćemo Vas kontaktirati. Molimo ispunite sljedeće podatke:

Ukoliko nam se mjesta ne oslobode nećemo Vas kontaktirati.
Srdačan pozdrav!
Anima travel agency

Jezero Balaton ostatak je Panonskog mora, nalazi se usred mađarske nizine. Ono je najveće jezero centralne Europe, a nazivaju ga još i mađarskim morem. Kristalno čisto i modro jezero stoljetni je izvor inspiracije. Inspirirao je i Ludwiga Beethovena koji je na njemu skladao svoju „Mjesečevu sonatu“.

Grad na zapadnoj obali Balatona – Keszthely zbog svog položaja na Balatonu te mnogih povijesnih i kulturnih atrakcija, popularno je turističko odredište. Keszthely je i akademski grad jer se u njemu nalazi Agronomski fakultet (najstariji poljoprivredni fakultet u Europi). Prilikom posjeta ovom predivnom mađarskom gradiću imat ćete priliku posjetiti dvorac Feštetić, koji je nekada bio u vlasništvu poznate hrvatske obitelji.

Čaroban podzemni svijet jezera i špilja u mjestu Tapolca. Podzemna špilja dugačka 5 km, od kojih je 3 km jezero. Podzemna špilja i jezero otkriveni su davne 1903. godine, a nalaze se 20 m ispod samog centra grada. Špiljski zrak, s gotovo 100% vlagom, visokim udjelom kalcija i stalnom temperaturom od 20°C, koristi se za liječenje respiratornih bolesti u gradskoj bolnici koja se nalazi u neposrednoj blizini špilje pa su iskoristili i dio špilje pretvorili u malo lječilište.

Tihany je bogat kulturnom i povijesnom baštinom gdje će vas na svakom koraku pratiti suveniri od lavande.

 

Cijena aranžmana po osobi: 40,00 EUR

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • voditelja putovanja
  • obilasci prema programu
  • troškovi organizacije
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • dodatno zdravstveno osiguranje
  • vožnja čamcem po podzemnom jezeru TAPOLCA  – 3700 HUF / 9,51 € (odrasli), 3200 HUF / 8,22€ (djeca 15-18 godina), 2700 HUF / 6,94€ (djeca 3-14 godina). Za najmanje 15 putnika. Plaćanje u HUF na licu mjesta (ne na račun agencije).
  • troškovi osobnih narudžbi.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA –

Anima travel agency

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: datum polaska,  27-04

Opis: Biseri Balatona, ime i prezime

1

Subota, 27.4.2024.

Polazak autobusa iz Osijeka u jutarnjim satima s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Bilju, Dardi i Belom Manastiru. Ugodna vožnja kroz Mađarsku uz usputna zaustavljanja za odmor. Po dolasku u KESZTHELY slijedi razgled grada. Kao jedno od omiljenih odredišta austrougarske aristokracije, grad je bogat kulturnom baštinom među kojom se najviše ističe impozantni barokni DVORAC FEŠTETIĆ – hrvatski dvorac u Mađarskoj kojem se divi cijeli svijet (obilazak dvorca izvana). Kraće slobodno vrijeme za kavu.

Vožnja do mjesta TAPOLCA. Posjet jedinstvenoj špilji s jezerom gdje ćete iskušati svoje veslačke vještine i provozati se čamcem po tirkiznom špiljskom jezeru.

Slijedi nastavak putovanja prema TIHANY – najstarijem srednjovjekovnom gradu u regiji. Tihany se smjestio na vrhu poluotoka i pruža prekrasnu panoramu na tirkiznu jezersku dolinu. Šetnja kroz prekrasno mjesto do centra gdje se sa svoja dva visoka tornja uzdiže arhitektonski simbol Mađarske i putokaz posjetiteljima, tisućljetna BENEDIKTINSKA OPATIJA koju je 1055. godine osnovao Andrija I. Mađarski, a čija je povelja o osnutku prvi sačuvani zapis na mađarskom jeziku. Slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira i lokalne specijalitete poput sladoleda od lavande.

Polazak prema Osijeku u poslijepodnevnim satima. Dolazak u kasnim večernjim satima. 

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete putem kontakt forme, u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 0911550549.

Vremenski period za izvršenje uplate u cijelosti za jednodnevne izlete: 5 dana (uključujući vikende).

Ako niste uplatili cjelokupan iznos u roku od 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

U slučaju otkaza jednodnevnog izleta od strane putnika, uplaćeni iznos je nepovratan.

Putnik koji je spriječen ići na putovanje treba naći zamjenu te javiti agenciji promjenu imena do 12 sati prije polaska na putovanje. Promjenu imena putnika agencija ne naplaćuje.

U slučaju da putnik ne može naći zamjenu, agencija se obvezuje napisati obavijest o slobodnim mjestima na društvenim mrežama (do 48 sati prije polaska na putovanje). Ako agencija pronađe zamjenu putniku koji otkazuje putovanje, agencija vraća novac u cijelosti na IBAN uplatitelja putovanja.  Ako agencija ne pronađe zamjenu, uplaćeni iznos je nepovratan.

Ukoliko agencija otkaže putovanje, cjelokupan iznos bit će vraćen na Vaš IBAN.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži).

Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 6 EUR  po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Putnik je dužan informirati se o valuti zemalja kroz koje prolazi i valuti konačne destinacije te unaprijed biti pripremljen odgovarajućom valutom. Agencija ne odgovara za rad mjenjačnica/promjenu novca putnika.

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete.

Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena.

Završno pismo s vremenom i mjestom polaska šaljemo najkasnije 2 dana prije polaska na putovanje. Ljubazno Vas molimo da ne zovete agenciju prije nego što Vam pošaljemo završno pismo.

E-mail sa završnim pismom često bude primljen u neželjenu poštu (spam) pa Vas molimo da prije zvanja agencije prvo provjerite neželjenu poštu.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review