Bled i Ljubljana

16.05.2020.Prijavite se

Bled – biser slovenskih Alpi i jedna od najposjećenijih prirodnih ljepota Slovenije. Ovaj prapovijesni otočić nalazi se na sredini jezera, a već dugo vremena privlači turiste svojom nepresušnom ljepotom i legendama. Poznat je po termalnim izvorima vode, a okružen je bogatom borovom šumom i kao takav idealan je za uživanje u predivnoj prirodi i čistom zraku. Bled se može pohvaliti predivnim dvorcem koji se nalazi 130 metara iznad jezera, ali i tiskarom u kojoj posjetitelji mogu vidjeti rekonstruirani Gutenbergov stroj. Priča kaže da na Bledu nisi bio ako se nisi vozio jezerom u tradicionalnom brodiću, Pletnu. Do crkve svete Marije vodi Vas 99 stepenica, a jedna od legendi koja se prenosi godinama je da mladoženja mora mladu nositi do crkve, a sam brak će trajati onoliko godina koliko mladoženja pokori stepenica. U crkvi preporučujemo da zazvonite zvonom jer ispunjava želje. Posjet Bledu bit će potpun nakon kušanja bledskih kremšnita čiji izvorni recept potječe još iz 1953. Ovo prekrasno jezero posebnu čar ima zimi kada snježni pokrivač prekriva vrhove planina kao u bajci. 

Ljubljana je najveći i glavni grad Slovenije koja leži na rijeci Ljubljanici. Glavni simbol grada je Ljubljanski zmaj koji prema legendi kaže kako je čudovište iz jezera napalo Argonaute, grčke mitske junake. Nakon dugotrajne borbe, čudovište je svladao Jazon, jedan od junaka. Stoga je čudovište s vremenom dobilo naziv „Ljubljanski zmaj“ te postao simbolom grada. Uživat ćete šetajući ulicama i trgovima poput Prešernova trga, Tromostovja, Kongresnog trga, Starog trga…

Cijena aranžmana po osobi: 255,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja
 • osiguranje od odgovornosti, osiguranje jamčevine i troškovi organizacije

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • vožnja Bledskim jezerom – 13 eura
 • crkva na Bledskom otočiću – 7 eura
 • bledski Stari grad – 11 eura
 • vožnja žičarom u Ljubljani – 3 eura
 • vožnja brodom u Ljubljani – 8 eura
 • troškovi osobnih narudžbi
 • ulaznice za kulturno – povijesne spomenike koji nisu uključeni prema programu
 • dodatno putno osiguranje za inozemna putovanja

Cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – 255,00 kn u poslovnici 

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – kao i za gotovinsko plaćanje – 255,00 kn

 

Podaci za uplatu:

Anima travel agency 

Ivana Gundulića 32 

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813 

Model: 00 

Poziv na broj: 16-05

Opis: Bled i Ljubljana, ime i prezime

1.

16.05.2020., subota | OSIJEK – BLED – LJUBLJANA - OSIJEK

Polazak autobusa iz Osijeka u ranim jutarnjim satima (oko 2:00h s petka na subotu) s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Ugodna vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju do jezera Bled uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora i graničnih formalnosti. Po dolasku na Bled mogućnost vožnje tradicionalnim čamcem – Pletenom po jezeru (uz nadoplatu) do otočića u sredini jezera na kojem se nalazi barokna crkva Marijina Uznesenja s očuvanim freskama. U crkvi možete povući uže i zazvoniti zvoncem za sreću koje prema predaji ispunjava želje (ulaz u crkvu uz nadoplatu). Preporučujemo posjet Starom gradu (uz nadoplatu). Slobodno vrijeme za šetnju i odlazak na tradicionalne bledske kremšnite. Nastavak vožnje do Ljubljane, glavnog i najvećeg grada Slovenije. Razgled grada uz stručno vodstvo: Gradska vijećnica, Katedrala svetog Nikole, Tromostovje, Prešernov trg, Zmajski most, Tivoli park, Kongresni trg, barokne i secesijske zgrade te brojna arhitektonska djela Jože Plečnika… Fakultativni odlazak uspinjačom do Ljubljanskog grada – srednjovjekovne utvrde na Grajskem griču, s koje se pruža prekrasan pogled. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Polazak za Osijek predviđen u večernjim satima. Dolazak u kasnim noćnim satima.

NAPOMENA

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prije uplate obavezno je izvršiti prijavu putem kontakt forme (gumb “Prijavite se” uz datum putovanja), u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon što smo Vam potvrdili da imamo slobodnih mjesta i zabilježili Vas na popis putnika, u roku od 5 dana potrebno je uplatiti rezervaciju u iznosu od 155 kn. 

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika rezervacija je nepovratna. Ukoliko agencija otkaže putovanje, cjelokupan iznos bit će vraćen na Vaš IBAN.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata… Putnici koji su prijavljeni zajedno sjede zajedno u autobusu.

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Putnik je dužan informirati se o valuti zemalja kroz koje prolazi i valuti konačne destinacije te unaprijed biti pripremljen odgovarajućom valutom. Agencija ne odgovara za rad mjenjačnica/promjenu novca putnika.

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete. Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating