Cinque terre i Toscana # 1 – Uskršnji praznici

Bologna – Lucca – Montecatini Terme – Cinque Terre – San Gimignano
25.4.2019.- 28.4.2019. – Uskršnji praznici

Cinque Terre naziv je za sela u Italiji na strmim liticama iznad mora kojima dominiraju šarene fasade. Pet ribarskih sela na obali Ligurskog mora; Rio Maggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso al Mare čine Nacionalni park na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Sela su povezana „plavom stazom“, kako ju nazivaju lokalci, koja je poznata i kao ljubavna, zbog mnogih prošnji koje su se dogodile prilikom šetnje. Pet sela, pet priča, pet doživljaja, pet nezaboravih vizura objedinjenih pod zajedničkim nazivom – pet zemalja, Cinque Terre. Fasade pastelnih boja, autentičnost, suživot s prirodom, mjestašca povezana vijugavim putevima, kupanje u kobaltnoplavom moru, uske uličice, ukusno pripremljena riba, miris procvalih limuna i naranči… budite i Vi dio ove bajke!

Cijena aranžmana: 1.200,00 kn po osobi

U cijenu uključeno:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • obilasci prema programu
 • turistički pratitelj/vodič tijekom cijelog putovanja
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu *** (Montecatini Terme)
 • osiguranje od odgovornosti
 • osiguranje jamčevine
 • troškovi organizacije

U cijenu nije uključeno:

 • troškovi osobnih narudžbi
 • ulaznice za razgled kulturno-povijesnih spomenika
 • karta za uspinjaču Montecatini Alto (7 € povratna karta)
 • ulaznica i vožnja vlakom po Nacionalnom parku Cinque Terre 17€ za odrasle, djeca 4-10 godina 10€, plaćanje vodiču u autobusu u eurima
 • boravišna pristojba – plaćanje vodiču u autobusu u eurima (cca 1,5 euro po osobi po danu, podložno promjenama zakona)
 • nadoplata za večeru u hotelu
 • dodatno putno osiguranje

Napomena:

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba. Završno pismo s detaljima o polasku i planu putovanja šaljemo na Vaše e-mail adrese 2 dana prije polaska na putovanje.
Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.
Prijaviti se možete u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu ili pozivom na broj 550-549.
Nakon uplate rezervacije u iznosu od 200,00 kuna biti ćete zabilježeni na popis putnika.
U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.
Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.
Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži).
Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.
Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…
Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.
Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.
Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency.
Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – u poslovnici 1.200,00 kn
INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – kao i za gotovinsko plaćanje – 1.200,00 kn. Mogućnost plaćanja na rate: 1. rata 200,00 kn (za potvrdu rezervacije), 2. rata 250,00 kn, 3. rata 250,00 kn, 4. rata 250,00 kn, 5.rata 250,00 kn (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 5.4.2019.)

KARTIČNO PLAĆANJE
American Express, Maestro, Visa (PBZ) i Diners (ERSTE) do 12 rata 1.290,00 kn.

Podaci za uplatu:
Anima travel agency
Ivana Gundulića 32
IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ
Model: 00
Poziv na broj: 25-04
Opis: Cinque terre i Toscana, ime i prezime

 

 

1

1. dan, 25.4.2019., četvrtak | Osijek - Bologna

Polazak autobusa iz Osijeka u večernjim satima (21:00) s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Đakovu, Slavonskom Brodu i Zagrebu. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz povremene pauze zbog graničnih formalnosti i odmora.

2

2. dan, 26.4.2019., petak | Bologna– Montecatini Terme

U prijepodnevnim satima dolazak u Bolognu – grad sveučilišta, obrazovanja i umjetnosti.  Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne. Obilazak započinjemo kod Neptunove fontane, jednog od najpoznatijih simbola grada, nastavljamo prema Piazza Maggiore, omiljenom sastajalištu lokalnog stanovništva na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: Palača D’accursio i Bazilika sv. Petronija. Nastavak šetnje do Palače Dell’archiginassio gdje je osnovano najstarije sveučilište u Europi te do poznate tržnice Quadrilatero gdje vas sa štandova doziva najpoznatija delikatesa Bologne, mortadella. Odlazimo prema Piazza San Stefano; razgled crkve San Stefano i dva najviša tornja u Bologni. Savjetujemo da posjetite najstariju medicinsku učionicu – Teatro anatomico, mjesto gdje su se nekad obavljale javne obdukcije. Po završetku razgleda grada uz vodiča slobodno vrijeme za uživanje u gradu. Individualni ručak u nekom od tradicionalnih talijanskih restorana po preporuci našeg vodiča. Ne zabravite kušati delicije kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Povratak u autobus. Dolazak u hotel u mjestu Montecatini Terme. Fakultativno moguć odlazak uspinjačom na Montecatini Alto – stari grad smješten na brežuljku iznad termi gdje možete uživati u prekrasnom pogledu na Toscanu i čaši chiantija ili Aperol spritza. Povratak u hotel. Noćenje.

3

3. dan, 27.4.2019., subota | Lucca – Cinque Terre

Doručak u hotelu. Odlazak do Lucce, rodnog grada skladatelja Giacoma Puccinia. Obilazak renesansne gradske jezgre i zidina koje danas čine veličanstveni prsten oko grada. Katadrala sv. Martina, crkva svetog Mihaela, Palazzo i toranj Guinigi, najviši toranj u gradu s nezaboravnom panoramom toscanskog krajolika. Krećemo prema La Speziji odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Uživanje u ostatku dana – Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Slobodno vrijeme za obilaske pet raznobojnih sela u stijenama. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4

4. dan, 28.4.2019., nedjelja | San Gimignano - Osijek

Doručak u hotelu. Po dolasku u San Gimignano „grad lijepih tornjeva“ oduševiti će vas mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu. Najslavniji je po svojoj arhitekturi, a osobito po svojim tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, kojih je nekad bilo čak 72. Gradić je poznat i po svojem bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i najboljem sladoledu na svijetu koji možete naći u Gelateria Dondoli. Slobodno vrijeme za uživanje u pogledu s vidikovaca i srednjovjekovnih zidina grada. Polazak prema Hrvatskoj u ranim poslijepodnevnim satima. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske s usputnim zadržavanjima. Planirani povratak u Osijek u noćnim satima (oko 3 ujutro). Savjetujemo putnicima uzeti sljedeći radni dan slobodan.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating