Dubrovnik – Budva – Skadarsko jezero – Blagaj

4.-8.10.2019.Prijavite se

Dubrovnik je jedan od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Prosperitet grada oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini. Dubrovnik je bio jedan od središta razvitka hrvatskog jezika i književnosti te su u njemu stvarali mnogi značajni hrvatski pjesnici, dramatičari, slikari, matematičari, fizičari i drugi učenjaci.  Godine 1979. grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Ovaj magični kameni grad opasan je s 1940 metara dugim kamenim zidinama. Najveće atrakcije za posjetitelje su Gradske zidine s tvrđavama, atraktivni muzej pod otvorenim nebom, tvrđava Lovrijenac, Stradun, Katedrala, palača Sorkočević…

Budva je jedinstveni turistički biser Jadrana. Prvi turisti stigli su još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i “metropolom turizma”, jer je najposjećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposjećenijih na Jadranu. Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je prije svega nešto što je priroda darovala ovom kraju; neponovljivu ljepotu sunca, mora i biserne plaže u podnožju gorostasnih planina.

Nacionalni park Skadarsko jezero je najposjećeniji od 5 nacionalnih parkova u Crnoj Gori. Nalazi se na granici između Crne Gore i Albanije,  približno ⅔ jezera nalazi se u Crnoj Gori a ⅓ u Albaniji. S crnogorskog teritorija pritječu mu Morača, Crmnica i Rijeka Crnojevića, s albanskoga Proni, Sit i Rijeli. Na obalama živi oko 270 ptičjih vrsta (kudravi nesit, bjeloglavi sup, galeb, gnjurac i dr.). Uz obalu su veća naselja Virpazar i Rijeka Crnojevića, a s albanske strane Skadar i Koplik. Krajnji sjeverozapadni dio jezera odijeljen je od ostaloga nasipom željezničke pruge Beograd – Bar. Crnogorski dio jezera zaštićen je od 1983. godine kao Nacionalni park.

Blagaj je stoljećima poznat po čuvenoj derviškoj Tekiji na vrelu Bune, zbog čije su neopisive ljepote i mističnosti dolazile rijeke vjernika i znatiželjnika, Blagaj i zbog drugih prirodnih i kulturno-povijesnih znamenitosti postaje pravi turistički biser.

Cijena aranžmana po osobi: 950,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • pratitelja tijekom putovanja
 • lokalne turističke vodiče prema programu
 • 3 noćenja u hotelu*** u Budvi (1/2 i 1/3 sobe) na bazi polu pansiona (doručak/večera)
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • troškove osobnih narudžbi
 • ulaznice za kulturno – povijesne spomenike
 • troškove javnog prijevoza
 • boravišna taksa (1,5 € osoba/dan)
 • fakultativni izlet u Skadar (prijevoz, vožnja čamcem, „Crnogorska dobrodošlica“, ručak, ulaznica i taksa u NP Skadarsko jezero) – 30 eura po osobi
 • fakultativna vožnja brodom u Budvi – 12 eura po osobi

 

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – 950,00 kn u poslovnici

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – 950,00 kn

 1. rata – 250,00 kn za potvrdu rezervacije
 2. rata do 20.8.2019. – 350,00 kn
 3. rata do 20.9.2019. – 350,00 kn

Putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 20.9.2019.

KARTIČNO PLAĆANJE

American Express, Maestro, Visa (PBZ) i Diners (ERSTE) do 12 rata – 1.020,00 kn.

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 04-10

Opis: Budva, ime i prezime

1

1. dan, 4.10.2019., petak | POLAZAK

Polazak autobusa iz Osijeka u večernjim satima s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Đakovu i Slavonskom Brodu. Točnu obavijest o polasku šaljemo u završnom pismu na e-mail najkasnije 2 dana prije polaska. Ugodna vožnja turističkim autobusom uz povremene pauze zbog graničnih formalnosti i odmora.

2

2. dan, 5.10.2019., subota | Dubrovnik - Budva

Po dolasku u Dubrovnik slijedi obilazak grada uz vodiča: vrata od Pila, Onofrijeva česma, Samostan Male braće, Palača Sponza, Crkva sv. Vlaha, Knežev dvor. Nakon obilaska slobodno vrijeme za kavu i individualne obilaske u centru grada. Polazak prema Budvi. U poslijepodnevnim satima dolazak u Budvu, metropolu crnogorskog turizma koja ima status najpoželjnije turističke destinacije u zemlji. Veliki broj prekrasnih plaža i bogati noćni život privlači sve više nove zaljubljenike Mediterana. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju. Večera u hotelu. Noćenje.

3

3. dan, 6.10.2019., nedjelja | Budva

 

Doručak u hotelu.  Odlazak pješice u obilazak Starog grada uz vodiča. Stari Grad Budve, smješten na malom poluotoku, predstavlja riznicu kulturne baštine, a ispresijecan je nizom uličica i trgova ispred kojih se nalaze znamenite građevine poput crkve Sv. Trojice, crkve Sv. Ivana te brojnih samostana. Pored bogate kulturno – povijesne baštine Budva obiluje nevjerojatnim prirodnim ljepotama koje se ogledaju kroz uvale, otoke i prekrasne plaže u podnožju gorostasnih planina. Slobodno vrijeme. Poslijepodnevna vožnja brodom (uz nadoplatu). U vožnji brodom vidjet ćemo  jednu od najvećih atrakcija Budve – otok sveti Nikola koji je prirodni rezervat jelena lopatara. Uživat uživat ćete u mirisu Mediterana, plavetnilu mora i toplim zrakama Sunca. Vidjet ćemo panoramski pogled na otok Sveti Stefan – srednjovjekovni utvrđeni grad koji je danas pretvoren u elitni grad – hotel.

4

4. dan, 7.10.2019., ponedjeljak | Skadarsko jezero

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet na Skadarsko jezero. Dolazak u Virpazar. Ukrcaj na brod i obilazak uz vodiča: otok Grmozur (turska utvrda, kasnije zatvor). Pauza u kojoj ćete čuti karakteristike jezera te sve o flori i fauni… Panoramski pogled na ribarsko selo, manastir svetog Nikole iz 13. stoljeća i prolazak ispod željezničkog mosta na drugu stranu jezera prema rijeci Crnojevica odakle se može vidjeti utvrda Lesendro. Tijekom vožnje putnici su posluženi “crnogorskom dobrodošlicom” koja uključuje priganice (fritule), sir, med, domaću rakiju, vino, sok i mineralnu vodu. Povratak za Virpazar na ručak u lokalni restoran. Povratak u Budvu. Večera u hotelu. Noćenje.

5

5. dan, 8.10.2019., utorak | Budva – Blagaj - Osijek

Doručak i odjava iz hotela u ranim prijepodnevnim satima. Slijedi ugodna vožnja u smjeru Hercegovine. Dolazak u Blagaj i odlazak do izvora rijeke Bune koji je najveći krški izvor u europi. Blagaj se nalazi na desnoj obali rijeke Bune. U prelijepom scenariju kakav samo priroda može realizirati, nalazi se Tekija, kuća dreviša iz 16. stoljeća, koji kao da lebdi između stijene i vode; stoljećima mjesto molitve i meditacije. Unutar objekta nalaze se sobe za učenje, za molitvu, “musafi rhana” (soba za goste ili putnike u prolazu), kuhinja i hamam. Polazak kući u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete putem kontakt forme na web stranici, u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od 250 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika.

U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži).

Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Molimo putnike koji očekuju luksuzan hotel da se ne prijavljuju za ovo putovanje.