Evia – Edypsos – ljetovanje u Grčkoj

19.8. – 31.8.2019. ili 18.9. – 30.9.2019.  

10 noćenja + prijevoz autobusom + trajekt

Evia (Eubeja) je drugi po veličini otok u grčkom arhipelagu, sat vremena vožnje od Atene. Od kopna je odjeljen uskim Euriposovim kanalom u kojem morska struja smjer mijenja svakih 6 sati. Kristalno čisto more, duge pješčane plaže, borove šume, nepregledne plantaže maslina, smokava i pistacija posebnost su ovog otoka. Tijekom boravka na Eviji možete posjetiti tradicionalna grčka sela, kakva viđamo u filmovima te povijesne i religijske spomenike. Osim prekrasnih plaža Evia je poznata i po termalnim izvorima. Edypsos, glavni grad otoka Evije, poznat je po jednom od najstarijih grčkih termalnih izvora, koji se ulijeva direktno u more s temperaturom od 34 do 70°C. Prirodni bazeni s toplom vodom i  vodopadi sa stijena koji se ulijevaju u more čine ovo mjesto popularnim i izvan sezone zbog izuzetno toplog mora. Grad pored ljekovitih izvora ima i vrlo bogat noćni život, veliki izbor restorana, suvenirnica te igrališta za djecu.

Otok Evia nalazi se na odličnom geografskom položaju. Evo nekih destinacija koje možete posjetiti:

Atena – glavni grad Grčke, kolijevka zapadne civilizacije. Ime je dobila prema božici mudrosti Ateni. Jedan od najvećih polisa, moćni grad – država, središte grčke kulture i umjetnosti te mjesto rođenja demokracije. Akropola s mnoštvom antičkih hramova dominira vizurom grada i poziva Vas na istraživanje njene bogate i slavne povijesti. No šetajući njenim ulicama srest ćete se i s bizantskim crkvama i znamenitostima iz novijeg doba. Ako navečer krenete vijugavim ulicama Plake, upoznat ćete grčku gastronomiju i glazbu… a možda usput razbijete i koji tanjur.

Vulkanski otoci Lihadi, sjeverno od Evije poznati su pod nazivom grčki Sejšeli. Sedam otočića okruženih tirkiznim morem s nepreglednim plažama ime je dobilo po Lihasu, Herkulovom slugi.  Otočići su pravi raj za odmor i kupanje jer su zbog nenaseljenosti još uvijek dio netaknute prirode.

Skiathos je najzapadniji otok Sporada. Iako površinom relativno mali otok, može se pohvaliti sa čak 66 fantastičnih plaža. Skiathos osvaja dugim plažama sa zlatnim pijeskom i mnoštvom borovih šuma. Bijele kuće s crvenim krovovima glavna su vizura ovog otoka, a vrlo česti gosti preko ljeta su i svjetski poznate zvijezde. Na samom otoku sniman je i film Mamma mia.

Cijene za djecu:

Dijete do 2 godine u zajedničkom krevetu i samostalnom sjedalu – 600,00 kn.

Dijete od 2 do 7 godina  u zajedničkom krevetu – 50 % od cijene aranžmana i ima sjedalo u autobusu. Osim za smjene označene zvjezdicom. Zajednički krevet može koristiti samo jedno dijete do 7 godina s odraslom osobom ili dvoje djece do 7 godina.

Djeca od 2 do 10 godina na samostalnom krevetu i sjedalom u autobusu – umanjuje se cijena aranžmana za 150,00 kn osim za smjene označene zvjezdicom.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom prema programu (klima, TV, video, DVD, mikrofon) na relaciji Osijek – Beograd – Edypsos – Beograd – Osijek
 • prijevoz trajektom na relaciji Glifa – Agiokampos – Glifa
 • smještaj u odabranom hotelu/vili na bazi 10 noćenja u centru Edypsosa u 1/2 i 1/3 sobama (mijenjanje posteljine i ručnika nakon 5 dana)
 • voditelja putovanja
 • usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera tijekom boravka
 • jamčevinu i troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • međunarodno dodatno putno osiguranje
 • boravišna pristojba – pristojbe su podložne promjenama i plaćaju se na licu mjesta (na dan dolaska) – ukupno 5 eura
 • hranu
 • individualne troškove

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – u poslovnici, INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA

Paket aranžman po osobi: 10 noćenja + prijevoz autobusom + trajekt + klima

  19.8. – 31.8.2019. 18.9. – 30.9.
SMJEŠTAJ/KREVETI 2 3 2 3
HOTEL EYMORFIA 2.350,00 kn —— 1.200,00 kn* ——–
HOTEL ARETUSA 2.350,00 kn 2.125,00 kn 1.200,00 kn* 1.050,00 kn*
VILA VULA 2.350,00 kn 2.170,00 kn 1.200,00 kn* 1.050,00 kn*

 

Mogućnost plaćanja na rate (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 10.8.2019.)

KARTIČNO PLAĆANJE

American Express, Maestro, Visa (PBZ) i Diners (ERSTE) do 12 rata

  19.8. – 31.8.2019. 18.9. – 30.9.
SMJEŠTAJ/KREVETI 2 3 2 3
HOTEL EYMORFIA 2.525,00 kn —— 1.290,00 kn* ——–
HOTEL ARETUSA 2.525,00 kn 2.280,00 kn 1.290,00 kn* 1.130,00 kn*
VILA VULA 2.525,00 kn 2.330,00 kn 1.290,00 kn* 1.130,00 kn*

 

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 19-08 ili 18-09, datum polaska na putovanje

Opis: Evia, naziv smještajnog objekta, ime i prezime

1

1. dan

Polazak autobusa iz Osijeka u prijepodnevnim satima s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Vukovaru. Kraća pauza u Beogradu. Ugodna vožnja turističkim autobusom autoputom Beograd – Niš.  Nastavak putovanja preko Makedonije i Grčke, uz povremene pauze zbog graničnih formalnosti i odmora. Noćna vožnja.

2

2. dan

Dolazak u Edypsos i smještaj u izabrane objekte od 14 sati.  Slobodno vrijeme prema vlastitom izboru.

3

3.-11. dan

Mogućnost fakultativnih izleta po dogovoru s vodičem:

Atena, Skiathos, Lihadonisia…

4

12. dan

Napuštanje soba do 09:00. Slobodno vrijeme do polaska. Polazak prema Osijeku oko 16 sati po lokalnom vremenu. Vožnja kroz Grčku, Makedoniju, Srbiju do Hrvatske.

5

13. dan

Dolazak u Osijek u prijepodnevnim satima. Kraj usluge.

HOTEL EYMORFIA

Nalazi se u centru Edypsosa, na 250 m od plaže i 450 m od termalnih izvora. Raspolaže s 1/2 studijima s terasama. Sve smještajne jedinice su opremljene kuhinjom s posuđem, WiFi-jem, TV, kupaonicom i klimom koja je uključena u cijenu aranžmana. Hotel ima prostor za odlaganje kofera pri promjeni smjene i lift. Posteljina i ručnici mijenjaju se na 5 dana.

HOTEL ARETUSA

Hotel Aretusa nalazi se u centru, na 250 metara od plaže i oko 700 metara od termalnih izvora. Raspolaže s 1/2 i 1/3 studijima s terasama. Sve smještajne jedinice su opremljene kuhinjom s posuđem, WiFi-jem, TV, kupaonicom i klimom koja je uključena u cijenu aranžmana. Hotel ima prostor za odlaganje kofera pri promjeni smjene i lift. Posteljina i ručnici mijenjaju se na 5 dana.

Vila VULA

Nalazi se u samom centru grada na 180 m od plaže i 550 m od termalnih izvora. Raspolaže s 1/2, 1/2+1 i 1/3 studijima s terasama. Sve smještajne jedinice sadrže: kuhinju s posuđem, TV, WiFi, kupaonicu i klimu koja je uključena u cijenu aranžmana. Vila ima prostor za odlaganje prtljage pri promjeni smjene. Posteljina i ručnici se mijenjaju svakih 5 dana.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 30 osoba.

Molimo putnike koji nisu multikulturalni da se ne prijavljuju na ovo putovanje.

Putovanje je organizirano u suradnji s turističkom agencijom Ban bus.

Po dolasku u Beograd, putnici prelaze u autobus turističke agencije Ban bus.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od 300,00 kn po osobi bit ćete zabilježeni na popis putnika. U slučaju otkaza putovanja putnika rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete. Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata… Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Doplata za dodatno sjedalo u autobusu za sve putnike koji koriste uslugu paket aranžmana je 600,00 kn po osobi osobi.

OGRANIČENJE PRTLJAGE: dozvoljen je jedan kofer i jedan komad ručne prtljage. Za svaki dodatni kofer doplata je 150,00 kn.

Doplata za sjedala na galeriji ili za stolom se doplaćuje 40,00 kn u oba smjera, s tim što zadržavamo pravo na mogućnost povrata novca putnicima u slučaju da ide autobus koji nije na kat.

Organizator putovanja zadržava pravo na osnovu posebne odluke odobriti popuste i prodati slobodne kapacitete po cijenama nižim od onih u cjenovniku. Putnici koji su platili aranžman po ovom cjenovniku u tom slučaju nemaju pravo potraživati nadoknadu za razliku u cijeni. Posebna odluka bit će istaknuta u agenciji: First Minute, Last Minute, Popusti…

Mole se putnici da imaju razumijevanja za grupno putovanje. Glazba i filmovi su neutralnog sadržaja kao i temperatura u autobusu te ne može biti prilagođena individualnim željama.

Tijekom vožnje pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava je zabranjeno.

Pauze tijekom putovanja prave se kod većih motela u razmacima od 3-4 sata.

Organizator putovanja ne može predvidjeti dužinu zadržavanja na granicama zbog graničnih formalnosti.

Nakon dolaska autobusa u ljetovalište, zbog ograničenih uvjeta, uskih ulica i prometnih propisa, autobus će se parkirati što je moguće bliže smještajnom objektu.

Smještaj podrazumijeva najam studija na bazi 10 noćenja. Studio čini jedna prostorija s određenim brojem kreveta, kupaonicom i terasom. U praksi se događa da je rezervirana  dvokrevetna soba, a bude dana soba s više praznih kreveta u smještajnoj jedinici. Organizator u tom slučaju smatra da je ispunio svoju obvezu iz ugovora, a stranka obavještena o postojanju više kreveta u smještajnoj jedinici. Dakle, možete imati prazan krevet u sobi za odlaganje odjeće.

Smještajne jedinice su opremljene ručnicima, toalet papirom i sredstvima za higijenu.

Napominjemo da WiFi zbog opterećenosti mreže u nekim trenutcima može raditi slabije ili može doći do prekida veze (roaminga nema, EU).

Opisi smještaja su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitetu usluge u okviru smještajnog objekta organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo ovisi od smještajnog objekta. U slučaju neadekvatnog smještaja ili drugog problema, mole se putnici da se obrate predstavniku agencije na destinaciji.

Mole se putnici da vode računa o putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom putovanja i za vrijeme boravka. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo niti agencija odgovara za iste.

Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (tuče, krađe…) – isključivoj nadležnosti lokalne policije.

U slučaju eventualne štete koju putnik počini u smještajnoj jedinici ili objektu dužan je nadoknaditi osobno na licu mjesta. Lom ključa ili gubitak ljuča od sobe snosi putnik na licu mjesta.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Razlika u vremenu u Grčkoj je 1 sat. Kod nas 13:00, u Grčkoj 14:00.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.