Skijanje na Jahorini

10.1. – 14.1.2019.

Kako biste 2019. započeli sa svježom dozom adrenalina, za skijaše početnike i one iskusne, pripremili smo najbolju snježnu poslasticu – Jahorinu!

 

Početnik ste u skijanju? Nema problema! Vaše prve dodire sa skijama imat ćete pod budnim okom trenera u organiziranoj školi skijanja “Snow Art”. Naučit ćete osnove skijanja kako bi doživjeli ljepote snježnih staza Jahorine.

Iskusni ste lisac snježnih padina? Super! Vaše sigurne manevre na bijelom pokrivaču moći ćete pokazati olimpijcu Marku Rudiću, koji će s vama rado podijeliti napredne elemente adrenalinsko – natjecateljskog skijanja.

Jahorina

Jahorina je bosanskohercegovački dragulj koji pripada Dinarskom planinskom sustavu, a udaljena je oko 30 kilometara od Sarajeva. Za nju možemo reći da je jedna od najvećih zimskih i skijaških turističkih centara naših prostora, kojoj se turisti iznova vraćaju zbog osebujne ponude i prirodnih ljepota. Zimi je prekrivena predivnim bijelim plaštom visine i do 3 metra koji stvara prizore spokoja i izdašne zimske idile. Njezin najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 metara nadmorske visine s kojeg se spušta skijaška staza Ogorjelica I s dužinom od 1400 metara. Miješanje kontinentalnih i mediteranskih zračnih struja Jahorini je omogućilo izrazito blagu planinsku klimu, što je ujedno i razlog obilju vrlo kvalitetnog snijega. Ova snježna ljepotica koja je 1984. bila domaćin 14. zimskih olimpijskih igara duga je oko 30, a široka 15 kilometara. Prosječna visina snijega koji se na planini zadržava od listopada do svibnja iznosi 106 centimetara. Na planini Vas očekuje preko 20 kilometara pripremljenih skijaških staza s 2 šesterosjeda, 4 ski-lifta i 3 dvosjeda koji svakog sata mogu uspješno prevesti 10.000 skijaša. U neposrednoj blizini skijališta nalaze se grill kućice koje u ponudi sadrže jela s roštilja te topla i hladna pića.

Skijaške staze

Adrenalinski sadržaj Jahorine moći ćete doživjeti na njezinih 9 uređenih staza, 4 crnih i plavih te 3 crvene. Staze su podijeljene po težini: crna – teška staza, crvena – staza umjerene težine, plava – lagana staza. Osim dnevnog, moći ćete uživati i u noćnom skijanju na stazi Poljica, a za one najmlađe Jahorina nudi 5 dječjih skijaških staza. Ukoliko niste sigurni koja staza će najbolje odgovarati vašim skijaškim sposobnostima, posavjetovati se možete s ljubaznim osobljem.

Crne (teške) staze:

Olimpijski slalom – 551 metar
Olimpijski spust – 2041 metar

Plava (lagana) staza:

Šator – 1750 metara

Crvene (umjerene) staze:

Poljice – 1700 metara
Ogorjelica I – 1400 metara
Ogorjelica II – 950 metara
Rajska dolina – 800 metara
Olimpijski veleslalom – 1330 metara
Prača – 1330 metara

 

Ski škola “Snow Art” pod mentorstvom Marka Rudića

Bosanskohercegovački olimpijac Marko Rudić svoje prve skijaške dodire ostvario je sa samo 3 godine kada je ujedno i proskijao. Ljubav prema skijanju naslijedio je od svoga oca, a prvo natjecanje imao je sa 6 godina. Može se pohvaliti mnogobrojnim uspjesima u svojoj bogatoj skijaškoj karijeri, a oni najvažniji su: postaje članom seniorske reprezentacije BiH još kao junior, odlazak na Olimpijske igre u Vancouver-u 2010., gdje je ostvario najbolji rezultat bosanskohercegovačkih natjecatelja – 36. mjesto od 102 natjecatelja, sudjelovao je na Olimpijskim igrama u Sočiju čime je rangiran u prvih 200 skijaša svijeta. Na međunarodnoj utrci FIS kup Jahorina, ostvario je najbolje bodove u povijesti muškog skijanja u BiH. Marko Rudić danas između ostaloga, radi kao mentor u školi skijanja “Snow Art”, gdje polaznike uspješno uči osnovama i naprednom skijanju.

 

Hotel “San na Jahorini”

U samom srcu Jahorine na nadmorskoj visini od 1610 metara, između hotela “Jahorina” i “Košuta” smjestio se ekskluzivni hotel “SAN”. Hotel se može pohvaliti s 18 ugodnih i kvalitetno opremljenih soba uključujući: mini bar, satelitsku televiziju i telefon. Vrhunski kuhari lijepo uređenog restorana hotela, pobrinut će se za pripremu specijaliteta domaće i internacionalne hrane, koji će osvojiti i najzahtjevnija nepca. Hotel nudi pregršt usluga za svoje goste koji imaju priliku uživati u: moderno opremljenom klubu s kaminom, sauni, studiju za relaksacijsku i fizikalnu masažu, kao i ski rental sa ski školom.
Adresa: Jahorina – Ogorjelica, Olimpijska, 71423

Redovna cijena po osobi: 1.350,00 kn


U cijenu uključeno
:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • obilasci prema programu
 • turistički pratitelj/vodič tijekom cijelog putovanja
 • 4 noćenja na bazi polupansiona u hotelu San na Jahorini (dvokrevetne i trokrevetne sobe)
 • osiguranje od odgovornosti
 • osiguranje jamčevine
 • troškovi organizacije

U cijenu nije uključeno:

 • troškovi osobnih narudžbi
 • ski pass (samostalno po dolasku)
 • boravišna pristojba 1,3 eura po osobi po danu
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • dodatno putno zdravstveno osiguranje – preporuka!
 • Snow Show individualna škola skijanja – 60 minuta – 10 eura po osobi (minimum 6 prijavljenih osoba) – svi polaznici su osigurani
 • Snow Show individualna škola bordanja – 60 minuta – 20 eura po osobi (minimum 2 osobe) – svi polaznici su osigurani
 • Ekstremno skijanje – 60 minuta – 30 eura po osobi (minimum 4 osobe)
 • Ekstremno skijanje – cijeli dan – 150 eura po osobi (minimum 4 osobe)

 

Napomena:

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba. Završno pismo s detaljima o polasku i planu putovanja šaljemo na Vaše e-mail adrese 2 dana prije polaska na putovanje.
Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.
Prijaviti se možete u inbox Facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu ili pozivom na broj 031 550 – 549.
Nakon uplate rezervacije u iznosu od 250,00 kuna bit ćete zabilježeni na popis putnika.
Uslijed otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.
Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…
Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju.
Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.
Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Škola skijanja:

Mogućnost učenja napredne natjecateljske CARVING tehnike, skijanje po neuređenim stazama (off piste).
U slučaju skijanja po neuređenim stazama (ekstremno skijanje) klijenti daju izjavu, u kojoj potvrđuju da se izlažu mogućim rizicima od ozljeda na vlastitu odgovornost, u slučaju nezgode škola nije odgovorna. U slučaju nepojavljivanja, škola naplaćuje iznos sati u potpunosti koji je bio predviđen za taj dan, a klijent je oslobođen plaćanja samo ukoliko donese potvrdu o ozljedi od strane gorske službe spašavanja ili nalaz doktora.

Preporučujemo paket putnog osiguranja.
Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – u poslovnici 1.350,00 kn
INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – kao i za gotovinsko plaćanje – 1.350,00 kn.
Mogućnost plaćanja na rate: 1. rata 270,00 kn (za potvrdu rezervacije) – 8. mjesec, 2. rata 270,00 kn – 9. mjesec, 3. rata 270,00 kn – 10. mjesec, 4. rata 270,00 kn – 11. mjesec, 5. rata 270,00 kn – 12.mjesec (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 31.12.2018.)
KARTIČNO PLAĆANJE American Express, Maestro, Visa (PBZ) i Diners (ERSTE) do 12 rata 1.345,00 kn.

Podaci za uplatu:
Anima travel agency,
Ivana Gundulića 32
IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813
Model: 00, Poziv na broj: 10-01
Opis: Jahorina, ime i prezime

1

1. dan, 10.01.2019., četvrtak

Polazak autobusa iz Osijeka u  09:00 s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Đakovu.

Ugodna vožnja preko Doboja i Zenice uz pauze prema potrebi do Sarajeva i dalje prema Olimpijskoj ljepotici – Jahorini. Po dolasku smještaj u hotel. Kraće vrijeme za odmor i osvježenje. U poslijepodnevnim satima mogućnost uživanja u skijanju, sanjkanju i drugim zimskim aktivnostima. Večera. Noćenje.

2

2. dan, 11.01.2019., petak

Doručak. Cjelodnevni boravak na Jahorini. Skijanje. Večera. Noćenje.

3

3. dan, 12.01.2019., subota

Doručak. Cjelodnevni boravak na Jahorini. Skijanje. Večera. Noćenje.

4

4. dan, 13.01.2019., nedjelja

Doručak. Cjelodnevni boravak na Jahorini. Skijanje. Večera. Organiziran party. Noćenje.

5

5. dan, 14.01.2019., ponedjeljak

Doručak. Boravak na Jahorini do poslijepodnevnih sati kada je predviđen polazak za Osijek. Ugodna vožnja do Osijeka uz pauze prema potrebi. Dolazak u kasnim večernjim satima.

HOTEL “SAN NA JAHORINI”

U samom srcu Jahorine na nadmorskoj visini od 1610 metara, između hotela “Jahorina” i “Košuta” smjestio se ekskluzivni hotel “SAN”. Hotel se može pohvaliti s 18 ugodnih i kvalitetno opremljenih soba uključujući: mini bar, satelitsku televiziju i telefon. Vrhunski kuhari lijepo uređenog restorana hotela, pobrinut će se za pripremu specijaliteta domaće i internacionalne hrane, koji će osvojiti i najzahtjevnija nepca. Hotel nudi pregršt usluga za svoje goste koji imaju priliku uživati u: moderno opremljenom klubu s kaminom, sauni, studiju za relaksacijsku i fizikalnu masažu, kao i ski rental sa ski školom.

Adresa: Jahorina – Ogorjelica, Olimpijska, 71423

 

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating