Keszthely na Balatonu i termalno jezero Heviz

26.5.2019.Prijavite se

Jezero Balaton, često zvano i „blatno jezero“,  najveće je slatkovodno jezero u središnjoj Europi. Mnogi ga zbog toga nazivaju i Mađarskim morem. Balaton je uz Budimpeštu najvažnija turistička destinacija u Mađarskoj. Osim u ljetnim mjesecima, Balaton je jednako privlačna destinacija i tijekom ostalih godišnjih doba, naročito zimi kada je jezero potpuno smrznuto. Čak je i Beethoven bio toliko inspiriran romaničnim ugođajem Balatona, da je prilikom svog boravka na njemu skladao slavnu “Mjesečevu sonatu”.

Grad na zapadnoj obali Balatona – Keszthely, središte je razvijenog turizma i bogate poljoprivredne okoline. Zbog svog položaja na Balatonu te mnogih povijesnih i kulturnih atrakcija, popularno je turističko odredište. Keszthely je i akademski grad jer se u njemu nalazi Agronomski fakultet (najstariji poljoprivredni fakultet u Europi). Prilikom posjeta ovom predivnom mađarskom gradiću imat ćete priliku posjetiti dvorac Feštetić, koji je nekada bio u vlasništvu poznate hrvatske obitelji. Dvorac Feštetić danas je prenamijenjen u muzej s bogatom knjižnicom koja sadrži oko 90.000 knjiga.

Nedaleko od Keszthely-a nalazi se termalno jezero Heviz, najveće biološki aktivno te prirodno ljekovito jezero na svijetu. Čarobnu atmosferu jezera stvaraju okolne šume koje ga „štite“ od vjetra, stvarajući mikro klimu što mu omogućava zadržavanje toplih para i toplu vodu. U najhladnijim zimskim danima temperatura ne pada ispod 22 °C, a ljeti seže i do 35 °C. Jedinstvena voda ovog jezera sadržava minerale poput magnezija, sumpora, kalcija i radona. Upravo zbog njezinog ljekovitog djelovanja, kupanje u jezeru se preporučuje oboljelima od reumatskih bolesti, a blagotvorno će djelovati na sve kupaće jer se na dnu jezera nalazi tresetni mulj koji dodatno pojačava učinak ljekovite vode. Jedinstveno i čarobno prirodno okruženje ovog jezera omogućit će Vam doživljaj koji ćete pamtiti dugo vremena.

Cijena aranžmana po osobi: 180,00 kn

U cijenu uključeno:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • voditelja putovanja
  • troškovi organizacije
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine

U cijenu nije uključeno:

  • dodatno zdravstveno osiguranje
  • troškove osobnih narudžbi
  • ulaznica za obilazak dvorca (2500,- HUF)
  • ulaznica za Muzej marcipana (180,- HUF)
  • ulaznica za kupanje na jezeru Heviz (3 sata – 3000,- HUF)
  • ulaznica za razgled jezera bez kupanja (900,- HUF + depozit od 2 000,- HUF koji se na izlasku vraća natrag)

Cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – u poslovnici 180,00 kn

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – 180,00 kn

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 26-05

Opis: Heviz, ime i prezime

 

 

1

Nedjelja, 26.05.2019.

Polazak autobusa u 04:30 h iz Našica preko puta Hotela Park. Polazak autobusa u 05:30h iz Osijeka s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Ugodna vožnja prema obali jezera Balaton uz usputna zaustavljanja za odmor i granične formalnosti. Po dolasku u Keszthely, jedno od turističkih središta Mađarske, šetnja gradom uz voditelja putovanja – razgled gradskog središta: trg Fő tér, spomenik Helikon, Agronomski fakultet (najstariji poljoprivredni fakultet u Europi)… Nakon razgleda mogućnost posjeta dvorcu obitelji Festetics, jednom od najpoznatijih mađarskih dvoraca koji je bio u vlasništvu hrvatske plemićke obitelji (uz nadoplatu). Vrijeme za osobne programe. Preporučujemo posjetiti Muzej marcipana gdje možete vidjeti i maketu dvorca Festetics izrađenu od marcipana! Nastavak putovanja prema jezeru Heviz – najvećem prirodnom ljekovitom jezeru u Svijetu. Samo ime u prijevodu znači “izvor tople vode”. To je najveće biološko aktivno jezero s temperaturom vode koja zimi ne pada ispod 22 °C, a ljeti seže do 35 °C i geološki je jedinstveno. Polazak prema Osijeku u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od 180 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika.

Ovo putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži).

Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating