Mohacs i Villany

31.3.2019Prijavite se

MOHAČ je grad na desnoj obali Dunava u južnoj Mađarskoj s oko 19 000 stanovnika. Na Mohačkom polju 29. kolovoza 1526. godine Turci su pod sultanom Sulejmanom II. porazili vojsku ugarsko-hrvatskog kralja Ludovika II. u Mohačkoj bitci.

Mohačka vodenica jedna je od rijetkih u kojoj se još melje s kamenjem. Posebnost ovog mlina, vodenice sastoji se u tvorbi nagazne snage čovjeka kao pokretača pogona. Ovo je bezuvjetno jedini takav mlin na svijetu. Mlin posjetiteljima pruža programe poput razgledavanja mlina koji je u uporabi, pečenje lepinja u peći, prikaz i uporabu mlina nagaznom snagom čovjeka, razgledavanje krečane.

VILLANY dolazi od mađarske riječi koja u prijevodu znači svjetlost. Nadaleko poznatu kvalitetnu proizvodnju vina omogućuje geografski položaj ovog gradića – omeđenost velikom mađarskom nizinom, baranjskim uzvisinama i Villany brdima. Villany se smatra jednom od najvažnijih i najosunčanijih vinskih regija Mađarske. Poznat je prije svega po proizvodnji crnih odnosno crvenih vina od kojih su najpoznatije vinske sorte portugizac i cabernet franc. U ovom mjestu slave se brojne vinske svečanosti pa ni ne čudi da je upravo na relaciji Siklos – Villany otvorena prva vinska cesta u Mađarskoj.

Cijena aranžmana po osobi: 95,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • voditelja putovanja
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
  • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • dodatno putno zdravstveno osiguranje
  • ulaznicu za Mohačku vodenicu – mlin (dobrodošlica s pálinkom, domaćom pitom iz mlinske peći + obilazak mlinova) – 1000 HUF/osoba, plaćanje vodiču u autobusu
  • ulaznice za kulturno-povijesne znamenitosti
  • troškove osobnih narudžbi

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – 95,00 kn u poslovnici

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – 95,00 kn (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 21.03.2019.)

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 31-01

Opis: Mohač i Villany, ime i prezime

1

31.3.2019.; Osijek - Mohacs - Villany - Osijek

07:00 h polazak iz Osijeka s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14.

07:45 h polazak iz Valpova ispred Doma zdravlja u Valpovu, adresa: Ul. kralja Petra Krešimira IV 4.

08:00 h polazak iz Belišća ispred Kazališne kavane, adresa: Kralja Tomislava 194.

Ugodna vožnja autobusom prema Mađarskoj. Po dolasku u Mohač, obilazak znamenitosti uz vodiča. Slobodno vrijeme u centru grada za vlastite sadržaje. Vrijeme za ručak i odmor. Potom odlazimo u posjet Mohačkoj vodenici – mlinu, jedinoj preostaloj vodenici u toj regiji. Polazak prema Villanyiju i obilazak. Vrijeme za kavu i odmor. Fakultativno moguć obilazak vinarije Bock uz degustaciju 4 vrste vina: olaszrizling, rose cuvee, ermitage, bock cuvee. Cijena 1500 HUF – plaćanje vodiču u autobusu. Polazak prema Osijeku u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba. Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od 95,00 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika. U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.