Vječni grad Rim – Nova godina

28.12.2019.-01.01.2020.Prijavite se

Siena – Rim – Vatikan

Rim ili vječni grad kako ga mnogi nazivaju, jedan je od najljepših gradova svijeta, a tomu je pridonijela njegova bogata i burna povijest. Svoju priču Rim započinje legendom o Romulu i Remu, braći koju je spasila vučica. Grad danas, osim ostataka iz Rimskog Carstva, krasi više od 900 crkava, 280 fontana i brojni trgovi. Rimski Koloseum, najveći ikad izgrađen, smjestio se istočno od Rimskog foruma. Kolika je važnost najpoznatije rimske znamenitosti, potvrđuje i navod sv. Bude Časnog koji je rekao: „Dok Kolosej stoji, stajat će i Rim; kada Kolosej padne, past će i Rim; kada padne Rim, past će i Svijet.“ U sred Rima smjestila se i najmanja država na Svijetu – Vatikan. Iako površinom najmanja, Vatikan ima najveću crkvu na svijetu i jedan od najvećih svjetskih muzeja. Kada nakon razgledavanja tisuća umjetničkih djela Vatikanskog muzeja uđete u Sikstinsku kapelu ili kada se popnete na kupolu bazilike sv. Petra i doživite taj jedinstveni pogled, shvatite da je svaka minuta provedena u redu čekanja bila toga vrijedna.

Cijena aranžmana po osobi do 30.9.2019.: 1.590,00,00 kn FIRST MINUTE!

Od 30.9.2019. cijena aranžmana po osobi: 1.650,00 kn

Napomena: zbog posebne regulacije prometa za vrijeme praznika, raspored razgleda  je podložan promjenama u dogovoru s voditeljem putovanja.

U cijenu uključeno:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • obilasci prema programu
 • turistički pratitelj tijekom cijelog putovanja
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Rimu
 • osiguranje od odgovornosti, osiguranje jamčevine i troškovi organizacije

U cijenu nije uključeno:

 • troškovi osobnih narudžbi
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje

ulaznica za Koloseum 13 €, ulaznica za Vatikanske muzeje 16 €, ulaznica za Katakombe 8 € (cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama, preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)

 • karta za javni prijevoz u Rimu: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €
 • boravišna pristojba (1,5 € po osobi – plaćanje na licu mjesta) – podložno promjenama zbog zakona
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu (670,00 kn)
 • dodatno putno osiguranje

Cijene dodatnih sadržaja su informativne i podložne su promjenama.

 

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – 1.590,00 kn

INTERNET BANKARSTVO ILI OPĆA UPLATNICA – 1.590,00 kn

Mogućnost plaćanja na 4 rate:

 1. rata – 390,00 kn (do 20.09.2019.)
 2. rata – 400,00 kn (do 20.10.2019.)
 3. rata – 400,00 kn (do 20.11.2019.)
 4. rata – 400,00 kn (do 18.12.2019.)

 

KARTIČNO (Visa, Amex, Diners do 12 rata) – 1.710,00 kn

Putovanje mora u cijelosti biti uplaćeno do 18.12.2019.

 

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 28-12

Opis: Nova godina Rim, ime i prezime

1

1. dan, 28.12.2019., subota| POLAZAK

Polazak autobusa iz Osijeka s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska u Đakovu i Slavonskom Brodu. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz povremene pauze zbog graničnih formalnosti i odmora.

2

2. dan, 29.12.2019., nedjelja | Siena - Rim

U prijepodnevnim satima dolazak u Sienu – predivan grad bogate povijesti i kulture. Povijesna jezgra grada uvrštena je na UNESCO-v popis spomenika svjetske kulturne baštine i pretvorena je u veliku pješačku zonu. Posjetit ćemo glavni gradski trg Piazza del Campo, trg u obliku školjke koji je sagrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog foruma, Duomo di Siena, Palazzo Pubblico (gradsku vijećnicu), Torre del Mangia… Po završetku razgleda grada kraće slobodno vrijeme za uživanje u gradu. Nastavak prema Rimu i smještaj u hotel. Noćenje.

3

3. dan, 30.12.2019., ponedjeljak | Rim

Doručak u hotelu. Odlazak javnim prijevozom do antičkog dijela grada. U pratnji vodiča vidjet ćemo: Koloseum, rimski Forum – srce starog Rima, Trg i palaču Venezia, Panteon, Trg Navona, Španjolski trg – popularno rimsko okupljalište i jedan od najljepših rimskih trgova te Fontanu di Trevi – jedan od najljepših rimskih baroknih simbola. Slobodno vrijeme za ručak, kavu, shopping… U dogovoreno vrijeme okupljanje i povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

4

4. dan, 31.12.2019., utorak | Rim - Vatikan

Doručak u hotelu. Odlazak javnim prijevozom prema Vatikanu – najmanjoj državi na svijetu. Slijedi obilazak po gradu: Castel Sant’Angelo, Piazza San Pietro, Basilica di San Pietro… Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo posjet kupoli odakle se pruža beskrajan pogled na Rim te posjet Vatikanskim muzejima. Savjetujemo kupnju ulaznice za muzeje unaprijed putem interneta na službenoj stranici muzeja www.rome-museum.com.

Slobodno poslijepodne za uživanje u gradu i pripremu za doček Nove 2020. godine!

Po želji, doček Nove godine na trgovima i ulicama Rima te povratak u hotel javnim prijevozom (organizacija dočeka je u nadležnosti gradskih turističkih ureda). Noćenje.

Napomena: na Staru godinu Papa održava misu u Bazilici Sv. Petra u 17.00 sati. S obzirom na veliku popularnost termina, ulaznice se trebaju rezervirati i do nekoliko mjeseci unaprijed. Ulaznice su besplatne, ali ih se uz rezervaciju treba podići dan unaprijed.

5

5. dan, 1.1.2020., srijeda | Rim - Osijek

Doručak u hotelu i odjava. Nakon doručka polazak prema Osijeku. Nastavak vožnje kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku. Dolazak u Osijek u kasnim noćnim satima.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete putem kontakt forme, u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od 390 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika.

U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži).

Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Putnik je dužan informirati se o valuti zemalja kroz koje prolazi i valuti konačne destinacije te unaprijed biti pripremljen odgovarajućom valutom. Agencija ne odgovara za rad mjenjačnica/promjenu novca putnika.

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete. Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating