Novi Sad i predstava Labuđe jezero

16.03.2019.

NOVI SAD – grad na lijevoj obali Dunava u Srbiji i drugi po broju stanovnika. Upravno je, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Vojvodine. Krase ga brojne znamenitosti kao što su Sinagoga, Narodno pozorište, Trg Slobode s Gradskom kućom, spomenikom Svetozara Miletića i katoličkom crkvom Imena Marijinog, Zmaj-Jovina ulica, Vladičanski dvor, Dunavski park i nezaobilazna i prekrasna tvrđava Petrovaradin. Petrovaradin se naziva „Gibraltar na Dnavu.“ Legenda kaže da je krajem 17. stoljeća u vrijeme Habsburške monarhije započela gradnja tvrđave koja je trebala štititi južne granice Monarhije od prodora Turaka na sjever. Na Petrovaradinu postoje zanimljivosti poput sata ispisanog rimskim brojevima gdje velika kazaljka pokazuje sate, mala minute, podzemne vojne galerije, te jedinstveni pogled na grad.

 

SRPSKO NARODNO POZORIŠTE – PREDSTAVA LABUĐE JEZERO

Srpsko narodno pozorište osnovano je 1861. godine u Novom Sadu, u tadašnjoj Kraljevini Austriji. U Vojvodini je do tada već postojala duga kazališna tradicija, od učeničkih predstava, pa sve do privatnih profesionalnih kazališnih trupa. Poslije rata Srpsko narodno pozoršte je dobilo status državne ustanove. Prva predstava u SNP bila je „Najezda“,  djelo  Leonida Leonova koja je premijerno održana 17. ožujka 1945.  Srpsko narodno pozorište je 1947.  osnovalo Operu, a 1950. Balet.

Najpopularniji bijeli balet današnjice, Labuđe jezero, svoju popularnost stekao je tek nakon neuspjele prve izvedbe 1877. u Boljškom teatru i smrti skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog.  Danas ne postoji gotovo niti jedna svjetska baletna kuća koja nije izvela ovu prekrasnu ljubavnu priču – priču o princu koji se beznadno zaljubi u začaranu princezu-labudicu i zbog te ljubavi smrtno strada. Čajkovski je radio na području najbližem svom srcu i napravio je pravo remek djelo – balet čija čar ne blijedi niti dan danas.

 

Cijena aranžmana po osobi: 110,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • pratitelja putovanja
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
  • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • dodatno putno zdravstveno osiguranje
  • kartu za baletnu predstavu u SNP (1-12 red parter, 600 dinara) – plaćanje u poslovnici
  • vodič za razgled grada
  • ulaznice za kulturno-povijesne znamenitosti
  • troškove osobnih narudžbi

 

Napomena:

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.
Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.
Prijaviti se možete u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.
Nakon uplate rezervacije u iznosu od 110 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika. U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.
Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.
Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.
Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.
Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.
Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju.
Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.
Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.
Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.
Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Fotografije su u vlasništvu Turističke zajednice Novog Sada.

 

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – u poslovnici 110,00 kn.

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA 110,00 kn (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 06.03.2019.)

 

Podaci za uplatu:

Anima travel agency
Ivana Gundulića 32
IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ
Model: 00
Poziv na broj: 16-03
Opis: Labuđe jezero, ime i prezime

 

1

1. dan, 16.03.2019., subota

Polazak iz Osijeka u 10:00h s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Ugodna vožnja kroz Srbiju uz povremeno zaustavljanje zbog odmora i graničnih formalnosti. Po dolasku u Novi Sad slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. U 18:30h okupljanje ispred Srpskog narodnog pozorišta i odlazak na baletnu predstavu Labuđe jezero (početak predstave: 19:00h, trajanje predstave: 150 min s pauzom). Polazak prema Osijeku po završetku baletne predstave – u kasnim večernjim satima. Dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima (iza ponoći).

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating