193. Samoborski fašnik

03.03.2019., nedjelja

Posjetite slobodnu fašničku republiku i zabavite se na najotkačenijem fašniku u Hrvatskoj!

SAMOBOR – svega dvadesetak kilometara od Zagreba, podno Samoborske gore, smjestio se grad Samobor. Ovaj mali povijesni gradić nastao je uz potok Gradnu, a u hrvatskoj povijesti zauzima važno mjesto. Još i danas se čuva povelja kralja Bele IV kojom je Samobor uvršten u srednjovjekovne, slobodne kraljevske gradove. Samoborski stari grad izgrađen je između 1260. i 1264. godine, no danas su ostale samo ruševine na brežuljku iznad mjesta. U ovom gradiću se u 16. stoljeću snažno razvija i rudarstvo u rudnicima bakra i željela. U istom stoljeću prvi puta se spominje i samoborska škola u koju su išla ne samo domaća, već i plemićka djeca. No, umjesto spomenutih povijesnih godina i događaja, Samobor je svima poznat po samoborskom fašniku koji se neprekidno održava od 1827. godine. Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Tradicionalni i sad već prepoznatljivi fašnički likovi su Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal koji preuzimaju ključeve grada i proglašavaju Slobodnu fašničku republiku. Fašnik tradicionalno završava na pokladni utorak osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke, kako bi se osiguralo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja. Pripremite masku i dobro raspoloženje, jer krećemo na ludu zabavu u Samobor!

Cijena aranžmana po osobi: 170,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • pratitelja putovanja
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
  • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • dodatno putno zdravstveno osiguranje
  • ulaznice za kulturno-povijesne znamenitosti
  • troškove osobnih narudžbi

Napomena:

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.
Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.
Prijaviti se možete u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.
Nakon uplate rezervacije u iznosu od 170,00 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika. U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.
Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.
Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.
Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.
Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.
Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju.
Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.
Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.
Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.
Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

GOTOVINA – u poslovnici 170,00 kn.
INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA  – 170,00 kn (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 20.02.2019.)

Podaci za uplatu:

Anima travel agency
Ivana Gundulića 32
IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ
Model: 00
Poziv na broj: 03-03
Opis: Samobor, ime i prezime

 

 

1

03.2019., nedjelja | Osijek – Samobor – Osijek


Polazak iz Osijeka u 06:00h s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Slijedi ugodna vožnja prema Samoboru. Po dolasku u Samobor slijedi šetnja gradom uz pratnju vodiča. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. U slobodnom vremenu Vam preporučamo da posjetite poznatu kavanu Livadić gdje morate kušati samoborske štrukle i poznatu samoborsku kremšnitu. Od 15:00h kreće povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola. Polazak iz Samobora u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating