Proljetni vikend – Bled, Ljubljana i SC City park

Bled – biser slovenskih Alpi i jedna od najposjećenijih prirodnih ljepota Slovenije. Ovaj prapovijesni otočić nalazi se na sredini jezera, a već dugo vremena privlači turiste svojom nepresušnom ljepotom i legendama. Poznat je po termalnim izvorima vode, a okružen je bogatom borovom šumom i kao takav idealan je za uživanje u predivnoj prirodi i čistom zraku. Bled se može pohvaliti predivnim dvorcem koji se nalazi 130 metara iznad jezera, ali i tiskarom u kojoj posjetitelji mogu vidjeti rekonstruirani Gutenbergov stroj. Priča kaže da na Bledu nisi bio ako se nisi vozio jezerom u tradicionalnom brodiću, Pletnu. Do crkve svete Marije vodi Vas 99 stepenica, a jedna od legendi koja se prenosi godinama je da mladoženja mora mladu nositi do crkve, a sam brak će trajati onoliko godina koliko mladoženja pokori stepenica. U crkvi preporučujemo da zazvonite zvonom jer ispunjava želje. Posjet Bledu bit će potpun nakon kušanja bledskih kremšnita čiji izvorni recept potječe još iz 1953.

Ljubljana je najveći i glavni grad Slovenije koja leži na rijeci Ljubljanici. Glavni simbol grada je Ljubljanski zmaj koji prema legendi kaže kako je čudovište iz jezera napalo Argonaute, grčke mitske junake. Nakon dugotrajne borbe, čudovište je svladao Jazon, jedan od junaka. Stoga je čudovište s vremenom dobilo naziv „Ljubljanski zmaj“ te postao simbolom grada. Uživat ćete šetajući ulicama i trgovima poput Prešernova trga, Tromostovja, Kongresnog trga, Starog trga…

Cijena aranžmana po osobi: 95 €/ 715,78 kn 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja
 • 1 noćenje u hotelu *** u centru Ljubljane – B&B Hotel Ljubljana Park
 • osiguranje od odgovornosti, osiguranje jamčevine
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • vožnja Bledskim jezerom – 15 €
 • crkva na Bledskom otočiću – 8 €
 • bledski Stari grad – 11 €
 • vožnja žičarom u Ljubljani – 4 €
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu – 20 € po osobi po noćenju
 • boravišna taksa – 3,2 € po osobi po noćenju 
 • troškovi osobnih narudžbi
 • ulaznice za kulturno – povijesne spomenike koji nisu uključeni prema programu
 • dodatno putno osiguranje za inozemna putovanja

Cijene fakultativnih izleta informativnog su karaktera i podložne su promjenama.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja:

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA  – 
Mogućnost plaćanja na rate:

1. rata – 25 €/188,36 kn (za potvrdu rezervacije),

2. rata  – 70 €/ 527,41 kn (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 10.3.2023.)

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Sv.I.Krstitelja 35, Darda 31326

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813

Model: 00

Poziv na broj: 25-03

Opis: Bled i Ljubljana, ime i prezime

1

1.dan, 25.3.2023., subota | OSIJEK – BLED - LJUBLJANA

Polazak autobusa iz Osijeka u ranim jutarnjim satima (oko 03:00 h s petka na subotu) s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Đakovu, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Ugodna vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju do jezera Bled uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora i graničnih formalnosti. Po dolasku na Bled mogućnost vožnje tradicionalnim čamcem – Pletenom po jezeru (uz nadoplatu) do otočića u sredini jezera na kojem se nalazi barokna crkva Marijina Uznesenja s očuvanim freskama. U crkvi možete povući uže i zazvoniti zvoncem za sreću koje prema predaji ispunjava želje (ulaz u crkvu uz nadoplatu). Preporučujemo posjet Starom gradu (uz nadoplatu). Slobodno vrijeme za šetnju i odlazak na tradicionalne bledske kremšnite. Nastavak vožnje do Ljubljane, glavnog i najvećeg grada Slovenije. Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

2

2. dan, 26.3.2023., nedjelja | LJUBLJANA - OSIJEK

Doručak. Odjava iz hotela. Uz turističkog vodiča obići ćete ulice i trgove, poput Prešernova trga, Tromostovja, Kongresnoga trga, Mestnoga trga, Stritarjeve ulice, Staroga trga…. Vidjet ćete i Gradsku vijećnicu, Katedralu svetog Nikole, Zmajski most, barokne i secesijske zgrade te brojna arhitektonska djela Jože Plečnika… Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Odlazak u Shopping centar City park u kojem možete pronaći mnoštvo trgovina (Adidas, Bambini, Calzedonia, CCC, Comma, Desigual, Humanic, Mango, MAC, Reserved, Pandora… ) i jednu od najdražih trgovina koja nudi sve što srce poželi po odličnim cijenama- PRIMARK -shoppingholičarski raj koji se prostire na 4250 četvornih metara, a ima 44 blagajne i 48 kabina! Zadržavanje u shopping centru je oko tri sata od stajanja autobusa na parking. Polazak prema Osijeku predviđen u večernjim satima. Dolazak u kasnim noćnim satima.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prije uplate obavezno je izvršiti prijavu putem kontakt forme (gumb “Prijavite se” uz datum putovanja), u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 0911550549.

Rok za uplatu rezervacije je 5 dana od datuma prijave uključujući vikende. 

Putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno najkasnije 14 dana prije polaska na putovanje. 

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Iznos rezervacije za ovo putovanje 25 EUR. 

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika rezervacija je nepovratna.

Ukoliko agencija otkaže putovanje, cjelokupan iznos bit će vraćen na Vaš IBAN.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 6 EUR (45,20 kn) po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata… Putnici koji su prijavljeni zajedno sjede zajedno u autobusu.

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Putnik je dužan informirati se o vremenskim uvjetima. Agencija nije odgovorna za vremenske uvjete. Putovanje se ne otkazuje u slučaju kiše ili lošeg vremena.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Završno pismo s vremenom i mjestom polaska šaljemo najkasnije 2 dana prije polaska na putovanje. Ljubazno Vas molimo da ne zovete agenciju prije nego što Vam pošaljemo završno pismo. 

E-mail sa završnim pismom često bude primljen u nežljenu poštu (spam) pa Vas molimo da prije zvanja agencije prvo provjerite neželjenu poštu. 

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating