Vikend vinske radionice by Vinska mušica

30.3.-31.3.2019Prijavite se

Vikend vinska radionica/tečaj hedonistički je doživljaj okusa i mirisa Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema. I to u srcu vinograda, vinskih podruma, na mjestu gdje se uzgaja vinova loza i pravi vino. U dva dana proći ćemo dva vinogorja i na licu mjesta upoznati se s vinskom regijom istočne Hrvatske, njezinim vinogorjima, teroirom, sortama grožđa i vrstama vina.

Prvi dan vinskog tečaja boravit ćemo u Iloku u Vinariji Papak. Njezin vlasnik Mladen Papak, naš stručni predavač, enolog je s dugogodišnjim stažem u Iločkim podrumima. Već pet godina u vlastitoj vinariji, vinogradar je i vinar koji je zbog svog stručnog znanja pozivan kao ocjenjivač na mnogobrojnim vinskim sajmovima, natjecanjima, festivalima i manifestacijama. Predavač je i na Vinskoj akademiji.

Njegov vinograd nalazi se na poziciji Radoš iznad Iloka na obroncima Fruške gore, uz samu granicu sa Vojvodinom. I usred vinograda, podno starog oraha, na mjestu njegove rodne kuće, nalazi se vinski podrum i vinarija s kušaonicom. U miru i tišini, s pogledom na vinograde, oranice i Dunav savladat ćemo prvi susret s vinom, naučiti sve o stilovima i svojstvima vina. Obići vinograd i podrum te primijeniti naučeno kušajući vina u podrumu Vinarije Papak.

Idući dan provest ćemo u baranjskim gatorima, vinskim podrumima ukopanima u zemlju, specifičnima za to područje. I to u najpoznatijem surduku u Zmajevcu, putu usječenom u brdu, u kojemu su najpoznatiji gatori. A mi ćemo posjetiti prvi, nakon Mirne reintegracije, obnovljeni gator i osnovanu Vinariju Josić. Obitelj Josić uz vinariju je otvorila i restoran te priča pravu eno i gastro ponude tradicionalne Baranje. Stroga nam je idealno mjesto za drugi dio našeg tečaja o sljubljivanju hrane i vina, pravilima i trendovima, o kulturi stola. Obići ćemo vinariju i kušati vina u gatoru.

Baranja i Ilok mjesta su gdje je su zasađeni prvi trsovi graševine i traminca, pa ćemo naravno i tim dvjema autohtonim sortama posvetiti vrijeme i nešto više naučiti o njima…

Za putnike koji planiraju prespavati u Osijeku preporučujemo noćenje u Hotelu Tvrđa – prvom boutique hotelu u Osijeku koji je svoja vrata otvorio u prosincu 2018. Ovaj potpuno novi hotel sa 4 zvjezdice nalazi se u starom dijelu grada – popularnoj osječkoj Tvrđi. S obzirom da slika govori više od tisuću riječi pogledajte sobe putem virtualne panorame: https://goo.gl/ELN83d i svakako posjetite saunu na vrhu hotela s pogledom na bazen.

Cijena aranžmana po osobi bez smještaja: 1.290,00 kn

Cijena aranžmana po osobi s uključenim smještajem u hotelu Tvrđa: 1.680,00 kn

Maksimalni broj mjesta: 15

Cijena aranžmana uključuje:

 • 2 radionice vina (Osnovni tečaj upoznavanja vina, Sljubljivanje vina i hrane) pod vodstvom profesionalnog enologa (uključeno: vina i ručak)
 • Diplomu o pohađanju tečaja
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • voditelja putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • troškove osobnih narudžbi
 • ulaznice za kulturno – povijesne spomenike
 • troškove javnog prijevoza
 • dodatno osiguranje

Napomena:

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 15 osoba. Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Predavač je profesionalni enolog. Svaki polaznik dobiva potvrdu/diplomu o pohađanju tečaja.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od  290,00 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika. U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava. Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži). Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.

Glavni organizator radionica i vinskih edukacija – Vinska mušica.

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja (bez noćenja):

GOTOVINA – 1.290,00 kn u poslovnici

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – 1.290,00 kn (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 1.3.2019.)

KARTIČNO PLAĆANJE

American Express, Maestro, Visa (PBZ) i Diners (ERSTE) do 12 rata – 1.385,00 kn

Cijena aranžmana i uvjeti plaćanja (s noćenjem):

GOTOVINA – 1.680,00 kn u poslovnici

INTERNET BANKARSTVO ili OPĆA UPLATNICA – 1.680,00 kn (putovanje u cijelosti mora biti uplaćeno do 1.3.2019.)

KARTIČNO PLAĆANJE

American Express, Maestro, Visa (PBZ) i Diners (ERSTE) do 12 rata – 1.803,00 kn

Podaci za uplatu:

Anima travel agency

Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 30-03

Opis plaćanja: Vinska radionica, ime i prezime

1

30.3.2019.; subota; Osijek-Ilok-Osijek

Polazak autobusa u jutarnjim satima iz Osijeka iz centra grada  s parkirališta na Trgu Lava Mirskog (Glas Slavonije, HNK, caffe bar Mr. Brown…). Ugodna vožnja autobusom do Iloka. Po dolasku u Ilok odlazak na radionicu vina u organizaciji Vinske mušice i pod vodstvom profesionalnog enologa Mladena Papka.

Osnovni tečaj upoznavanja vina u Vinariji Papak uključuje:

 • vinska regija Slavonija, Baranja i zapadni Srijem: vinogorja, teroir, sorte grožđa i vrste vina
 • stilovi i svojstva vina
 • prvi susret s vinom (kušanje vina)
 • obilazak vinograda i podruma
 • kušanje vina u podrumu.

Nakon radionice slijedi ručak u vinogradu. Vrijeme za odmor i opuštanje. Mogućnost odlaska do ladanjskog imanja Principovac s kojeg se pruža pogled na obronke Fruške gore. Fakultativni odlazak u Muzej grada Iloka uz prethodnu najavu. Povratak u Osijek na mjesto polaska. Nastavak druženja u Vinskom baru Vinska mušica.

2

31.3.2019.; nedjelja; Osijek - Vinska cesta Baranje (Zmajevac)

Polazak autobusa u jutarnjim satima iz Osijeka iz centra grada  s parkirališta na Trgu Lava Mirskog (Glas Slavonije, HNK, caffe bar Mr. Brown…). Ugodna vožnja autobusom prema Baranji. Proći ćemo Vinskom cestom koja se proteže kroz sunčane obronke Banovog brda, najveće uzvisine u Baranji. U središtu vinograda smješten je Vidikovac s kojeg se pruža pogled na beljske vinograde, baranjsku ravnicu i okolna sela. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u pogledu i fotografiranje. Nastavak radionice pod vodstvom enologa o sljubljivanju vina i hrane u restoranu Josić:

 • sljubljivanje vina i hrane (pravila i trendovi)
 • kultura stola
 • obilazak vinograda i vinarije
 • kušanje vina

U restoranu i vinariji Josić doživjet ćete stotinama godina staru priču o baranjskim surducima koja će oživotvoriti okuse tradicionalne baranjske kuhinje. Surduk je turski naziv za karakteristični usjek u brdu s vinskim podrumima “gatorima” ukopanima u zemlju, u kojima je temperatura u svako doba, za vino idealnih, 12 i 15 °C. Surduk predstavlja jedno od najutentičnijih kulturno–povijesnih bogatstava ovog dijela Baranje. Doživite jedinstveni ugođaj kušanja vina u vinskom podrumu sa stotinjak tisuća litara vina koja su okrunjena brojnim zlatnim medaljama. Povratak u Osijek na mjesto polaska. Podjela diploma o pohađanju tečaja u Vinskom baru Vinska mušica.