Pečuh i Festival svjetlosti

Svega 40-ak kilometara od hrvatske granice, smjestio se 5. po veličini grad u Mađarskoj – Pečuh. Grad bogate povijesti i arhitekture, ali i gastronomije. Iako ne leži na moru, krasi ga pravi mediteranski štih. Sa svojih 2000 godina starosti, grad je najpoznatiji po tvornici keramike Zsolnay i ruševinama iz doba Turaka. Pečuh slovi kao jedan od najljepših gradova u Mađarskoj te je 2010. godine proglašen Europskom prijestolnicom kulture. Dobitnik je i nagrade „Grad mira“ – nagrade koju je UNESCO dodijelio Pečuhu zbog promicanja manjinskih kultura i tolerancije.

Zsolnay Festival svjetlosti održava se u Pečuhu već četvrtu godinu zaredom od 27.-30. lipnja. Prvi je i trenutno jedini festival svjetlosti u Mađarskoj. Popodnevni programi započinju koncertima i performansama uličnih umjetnika. Glavna atrakcija festivala je Light Art Mapping Competition gdje posjetitelji mogu uživati u 3D projekcijama. Broj posjetitelja prošle godine premašio je brojku od 75 tisuća.

Cijena aranžmana po osobi: 90,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • voditelja putovanja
  • obilasci prema programu
  • troškovi organizacije
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • dodatno zdravstveno osiguranje
  • posjet kulturno-povijesnim znamenitostima i muzejima koji su uključeni prema programu
  • troškovi osobnih narudžbi
  • ulaznica za Muzej Zsolnay, Pečuh 1.500,00 HUF (plaćanje na licu mjesta)

Cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama.

Podaci za uplatu:

Anima travel agency | Ivana Gundulića 32

IBAN: HR34 2340 0091 1604 94813, PBZ

Model: 00

Poziv na broj: 30-06

Opis: Pečuh, ime i prezime

1

30.6.2019.; nedjelja

Polazak autobusa iz Osijeka u jutarnjim satima s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Ugodna vožnja turističkim autobusom u smjeru Pečuha. Po dolasku u Pečuh slijedi razgled grada u pratnji vodiča: Ulica Kiraly, Gazi Kasim Pašina Džamija, Barbakan (Biskupska Tvrđava), Bazilika Sv. Petra, Szecheny Trg, Sinagoga, Kazalište, Muzej Zsolnay (ukrasno-umjetnička keramika). Fakultativno moguć posjet Muzeju Zsolnay. Muzej je dobio ime po najpoznatijem stanovniku Pečuha, Miklósu Zsolnayu, koji je početkom 20. stoljeća bio perjanica gradske industrije, proizvodeći svjetski poznatu keramiku. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. Posjet Zsolnay Festivalu svjetlosti. Povratak prema Osijeku u kasnim večernjim satima.

Cijena ponude kalkulirana je na bazi 45 osoba.

Pri prijavi potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail.

Prijaviti se možete  putem web stranice, u inbox facebook stranice Anima travel agency, na e-mail info@animatravel.eu, pozivom na broj 550-549 ili 0911550549.

Nakon uplate rezervacije u iznosu od 90 kn bit ćete zabilježeni na popis putnika.

U slučaju otkaza putovanja rezervacija je nepovratna.

Ako niste uplatili rezervaciju 5 dana nakon rezerviranja, rezervacija se automatski poništava.

Na jedan nalog ili uplatnicu moguće je uplatiti za više osoba samo je u opisu plaćanja potrebno navesti imena i prezimena za sve putnike za koje uplaćujete.

Dokaz o uplati nije potrebno slati (osim ako agencija ne zatraži).

Nije potrebno pitati je li uplata sjela. Ukoliko ne bude u redu, agencija će Vas nazvati.

Ukoliko putnik želi rezervirati posebno mjesto u autobusu rezervacija iznosi 40 kuna po osobi te mora biti uplaćena prilikom prijave na putovanje npr. mjesto naprijed, mjesto kod drugih vrata…

Žalbe za raspored sjedenja u autobusu prihvaćamo od putnika koji su platili rezervaciju.

Putnik je dužan pridržavati se točnog vremena i mjesta koje usmenim putem kaže turistički vodič/pratitelj ili organizator na putovanju. Ukoliko se putnik ne pridržava, sam snosi troškove dolaska na sljedeću planiranu destinaciju ili povratak na mjesto polaska.

Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Anima travel agency ni autoprijevoznik nisu odgovorni za gubitak osobnih stvari putnika u autobusu i destinaciji.

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za ovaj aranžman vrijede “Opći uvjeti” turističke agencije Anima travel agency dostupni na www.animatravel.eu ili u poslovnici.